Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.
Uda garai ezin hobea da familiarekin edo lagunekin kanpoan bazkari bat antolatzeko. Uda honetan barbakoaren bat egiteko asmoa baduzu, saltsa bikainak prestatzen erakutsiko dizugu, mahaikide guztien gozagarri.
Hona hemen gure proposamenak: barazkiak hur-kurruskariarekin, platano- eta curry-saltsarekin, jogurt-saltsarekin edo limaz, ezkaiz eta pinaziz egindako ozpin-olioarekin. Lau saltsak ezin gozoagoak dira, eta ukitu originala emango diote zure barbakoari.
Ikusi barbakoarako lau saltsen errezetaren bideoa
4/8 lagunentzako osagaiak:
Hur-kurruskaria
50 g ogi integral
50 g hur txigortu
Baratxuri-atal erdi bat
Platano- eta curry-saltsa
Light gazta, 150 g
15 g perrexil fresko
Bi banana
Currya, nahi adina
Lima-tanta batzuk
Gatza
Jogurt-saltsa
2 jogurt greko
1 pepino
Piperbeltz-mixa
Olioa
Gatza
Lima, ezkai eta pinazidun ozpin-olioa
2 lima
15 g ezkai lehor
50 g pinazi iberiko
Olioa
Barbakoa
Izterrondo hezurgabeak
Txerri-azpizun medailoi marinatuak
Baserriko oilaskoaren hanburgesak
Oilasko-lukainkak
Piper gorria
Tomate udarekara
Azenarioak
Letxuga-kukuluak
Berenjena
Olioa
Gatza
Egur-ikatza
Egurrezko brotxetak
Sua pizteko pastillak
Pausoz pauso:
Ikusi errezeta gozo-gozo hau nola prestatu behar duzun, pausoz pauso
Hur-kurruskariaren saltsa
1. Irabiagailu batean, nahasi ogia, baratxuria eta hurrak
2. Birrindu.
Platano- eta curry-saltsa
1. Irabiagailu batean, nahasi gazta, bananak, lima, perrexila, currya eta gatza.
2. Irabiatu, saltsa homogeneo bat egin arte.
Jogurt-saltsa
1. Moztu luzokerra kubotan.
2. Jarri bol batean jogurtarekin.
3. Gehitu piperbeltza, gatza eta olioa..
4. Nahastu
Lima, ezkai eta pinazidun ozpin-oliorako
1. Gorritu pinaziak.
2. Jarri bol batean olioarekin.
3. Gehitu ezkaia eta lima, eta nahastu dena.
Barbakoa
1. Piztu barbakoa eta erre barazkiak.
2. Gehitu hur-kurruskaria tomateei.
3. Gehitu platano- eta curry-saltsa kukuluei.
4. Kendu azala berenjenari eta gehitu jogurt-saltsa.
5. Ondu azenarioak eta piperrak pinazidun ozpin-olioarekin.
Elkarretaratzeak, topaketak, bazkariak eta afariak egiteko garaia dira Gabonak; une ahaztezinak igarotzen ditugu senideekin eta lagunekin. Hori dela eta, haiek ahalik eta ondoen zaintzea komeni da, batez ere anfitrioiak bagara.
Badaezpada, jai hauetan bazkaltzen edo afaltzen gonbidatuak badituzu ere, Mercadonan errezeta-sorta zaindu bat prestatu dugu, maite dituzunak harrituta utz ditzazun.
Udazkenean sartu ahala, gero eta gehiago gustatzen zaizkigu koilaraz jateko plater beroak, tenperatura-jaitsiera arindu eta negurako prestatzen baikaituzte.
Minestrone zoparen errezeta aparta aurkezten dizugu, nagusi barazkiekin egina. Zopa tradizionala da, zapore eta testura-konbinazio ugarikoa, etxean bertan presta daitekeena. Oso erraza da.
Ikusi bideoan, pausoz pauso, minestrone zopa prestatzeko errezeta
Askari beldurgarri bat prestatzen ikasi nahi duzu? Halloweeneko galleta hauekin harrituta utziko dituzu senideak eta lagunak, bai helduak, bai etxeko txikiak.
Anima zaitez, eta egin mamu-itxura duten gaileta hauek. Erraz-erraza da, batez ere pausoz pausoko gure gida erabiliz. Ikusiko duzu: goxo-goxoak dira!
Ikusi bideoan, pausoz pauso, Halloweeneko galletak prestatzeko errezeta