Piadina ezin hobea da pizza-oinarri gisa erabiltzeko. Probatu!

Piadina, pizza fin eta kurruskarietarako oinarri ezin hobea

2020ko maiatzaren 08a

Badakizu zer den piadina? Agian jan duzu inoiz modu klasikoan, tolestuta. Ogi-mota bat da, italiar erara egina, kontsumitzeko mila aukera eskaintzen dituena; pizzaren oinarri gisa, esate baterako, oso goxoa!

Piadinaren ezaugarriak

  • Oso erraz prestatzen da
  • Gari-irinez eta oliba-olio birjina estraz egina.
  • Berotutakoan, testura fin eta kurruskaria hartzen du.

Nola prestatu pizza gisa kontsumitzeko

Piadina bat pizza-oinarri gisa erabiltzeko, labea behar da. Ikusiko duzu ze ondo aterako zaizun, eta ze goxo! Urratsak:

  • Berotu labea 240 ºC-an.
  • Ipini zure osagai gogokoenak orearen gainean.
  • Sartu labean 5-8 minutuz, eta kito!

Pizzak nahieran presta ditzakezu. Ideiarik behar baduzu, konbinazio hauek proposatzen dizkizugu. Ikusiko duzu nolako arrakasta!

Texto 1 Imagen Piadinas

Urdaiazpiko-pizza

  • Tomate frijituaren oinarria
  • Mozzarella
  • Urdaiazpiko serranoa
  • Errukula freskoa

Texto 2 Imagen Piadinas

Barazki-pizza

  • Mozzarella
  • Kalabazina
  • Txanpinoiak
  • Alberjinia
  • Piper gorria

Nola prestatu modu klasikoan kontsumitzeko

Hainbat modu daude piadina prestatzeko, eta denak dira goxoak. Adibidez, nahieran betea eta tolestua da ohikoena. Urratsak:

  • Berotu zartaginean minutu batez alde bakoitzetik, su ertainean.
  • Ipini gogokoen dituzun osagaiak.
  • Tolestu erditik, eta kito!

Piadina tolestu gozo bat prestatzeko iradokizunak:

Texto 3 Imagen Piadinas

  1. Ahuntz-gaztaz, oilasko-bularkiz eta tipula gorriz betea.
  2. Feta gaztaz, oliba berde eta beltz xerratuz, tomate lehorrez eta kanonigoz betea.

Jateko aukera horietaz gain, badira beste batzuk; besteak beste, saltsatan murgilduta jatea edo edozein jatordurekin.

Kontserbatzeko aholkuak

  • Ireki gabe badago, ontziaren atzeko aldean adierazitako eguna baino lehen kontsumitu, ahal bada.
  • Behin irekita, toki fresko eta lehorrean gorde, eta 10 egun igaro aurretik jan.
  • Izoztu daiteke. Izoztuz gero, hiru hilabete igaro baino lehen kontsumitu behar da.

Beste gomendio batzuk

Probatu duzu gure pizza begano berria? Errukula eta tomate lehorrarekin!