COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Ikasi minestrone zopa gozo-gozo bat prestatzen osagai-konbinazio bikain bat erabiliz

Minestrone zoparen errezeta

2019ko azaroaren 08a

Udazkenean sartu ahala, gero eta gehiago gustatzen zaizkigu koilaraz jateko plater beroak, tenperatura-jaitsiera arindu eta negurako prestatzen baikaituzte.

Minestrone zoparen errezeta aparta aurkezten dizugu, nagusi barazkiekin egina. Zopa tradizionala da, zapore eta testura-konbinazio ugarikoa, etxean bertan presta daitekeena. Oso erraza da.

Ikusi bideoan, pausoz pauso, minestrone zopa prestatzeko errezeta

Osagaiak:

  • Sasoiko barazkiak:
    • 2 apio-enbor
    • Kalabazin-erdi bat
    • 2 azenario
    • 200 g aza
    • 12 cherry tomate
    • 1 porru
    • 50 g leka
  • 1 urdaiazpiko-hezur
  • 4 arrautza
  • 2 litro barazki-salda
  • 3 koilarakada babarrun gorri
  • Baso-erdi bat ardo zuri
  • Albaka
  • 200 g fideo lodi
  • Grana Padano gazta
  • 2 baratxuri-ale

Pausoz pauso:

1. Egosi arrautzak 4 minutuz, eta gorde ur hotzetan.

Cocer los huevos durante 4 minutos.

Cocer los huevos y reservar en agua fría.

2. Berotu barazki-salda urdaiazpiko-hezurrarekin su ertainean, barazkiak prestatzen ditugun bitartean.

Calentar el caldo de verduras con el hueso de jamón.

3. Ebaki laukitxotan apioa, azenarioak, lekak, aza, kalabazina, porrua eta tomateak.

Cortar en cuadraditos el apio.

Cortar la zanahoria.

Cortar a cuadraditos le calabacín.

4. Txikitu baratxuria.

Picar el ajo.

5. Sueztitu zartagin batean, olioarekin, barazki guztiak, kalabazina eta tomateak izan ezik.

Rehogar en una sartén con aceite todas las verduras menos el calabacín y los tomates.

6. Bota gatza eta piperra.

Salpimentar.

7. Gehitu ardo zuria, eta lurrunarazi alkohol guztia.

Añadir el vino blanco y evaporar todo el alcohol.

8. Gehitu salda, eta egosi 5 minutuz su ertainean.

Incorporar el caldo y cocer 5 minutos a fuego moderado.

9. Añadir el calabacín.

Añadir el calabacín.

10. Egosi fideoak 11-13 minutuz.

Cocer los fideos entre 11 y 13 minutos.

11. Itzali sua, eta gehitu cherryak eta babarrunak.

Apagar el fuego e incorporar los cherrys.

Apagar el fuego e incorporar las alubias.

12. Zerbitzatu arrautza galdarraztatu baten gainean.

Servir sobre un huevo escalfado.

13. Hautseztatu gaztarekin, eta apaindu apio- eta albaka-hostoekin.

Espolvorear con el queso.

Decorar con hojas de apio y albahaca.

Beste gomendio batzuk

Bazkari eta afarietarako ideia gehiago nahi badituzu, sartu gure Errezetak atalera.