Prestatu errezetarik gozoenak gure glutenik gabeko hostorearekin.
Elaborazio-prozesuaren ondorioz, testura kurruskariagoa du, eta horrek egiten du berezi beste ore batzuen aldean. Gainera, glutenik gabeko hostoreak hostore arruntaren propietate berak mantentzen ditu, bai janaria prestatu bitartean, bai azken emaitzan. Errezetetan hostorea erabiltzea gustuko baduzu, jarraitu jarraian azalduko dizkizugun urratsei.
Udare-, kanela- eta intxaur-hostorea
Osagaiak:
- Glutenik gabeko hostorearen 2 pakete
- 1 arrautza irabiatu
- Kanela-hautsa nahierara
- 3 koilarakada intxaur puskatu
- Jogurt grekoa nahierara
Krema egiteko:
- 150 ml esne oso
- 1 kanela-zotz
- 2 arrautza-gorringo M tamainakoak
2 koilarakada azukre - 1 koilarakada arto-irin
- 1 koilaratxokada gurin
Udareak prestatzeko:
- 65 g azukre hori
- 2 koilarakada gurin
- Gatz apur bat
- 2 udare
1. Krema egiteko, berotu esnea eta kanela-zotza ontzi batean, irakin arte.
Katilu batean, nahastu arrautza-gorringoak azukrearekin eta arto-irinarekin. Kendu kanela-zotza eta bota esne beroa gainetik, eta eragin etengabe. Jarri nahasketa sutan berriro, eta eragin etengabe loditu arte. Gehitu gurina eta nahastu. Utzi alde batera.
2. Udareak prestatzeko, jarri azukrea, gurina eta gatza zartagin batean eta berotu su ertain-altuan. Moztu udareak laurdenetan, eta ebaki zati horietako bakoitza 3 edo 4 xerratan. Jarri zartaginean. Egosi azukrearekin gorritu arte.
3. Moztu 8 karratu hostore, sastatu apur bat sardexka batekin eta zabaldu arrautza irabiatua orearen ertzetan. Zabaldu kanela-krema erdian eta bota apur bat kanela-hauts. Jarri udare-xerrak eta bota almibar apur bat gainean.
Hautseztatu intxaurrak eta laberatu 180 ºC-an 20 minutuz.
Atera labetik, bota jogurt grekoa eta apaindu menda-hostoekin.
Urdaiazpiko-, zainzuri- eta parmesano-hostorea
Osagaiak:
- 80 g gazta-krema
- Piperbeltz beltza nahierara
- Limoi-erdi baten azal arraspatua
- 1 koilaratxokada oregano
- 60 g «da ilha» gazta (Azoreetakoa)
- Glutenik gabeko hostorearen 2 pakete
- 8 urdaiazpiko-xerra
- 24 zainzuri
- 1 arrautza irabiatu
- Sesamo-haziak nahierara
1. Katilu txiki batean, nahastu gazta-krema piperbeltzarekin, limoi arraspatuarekin, oreganoarekin eta gazta arraspatu erdiarekin.
2. Moztu 8 karratu hostore, sastatu apur bat sardexka batekin eta zabaldu gazta-nahastea gainean.
3. Jarri urdaiazpiko-xerra bat eta 3 zainzuri karratu bakoitzean.
4. Tolestu karratuaren bi izkinak erdirantz eta itxi. Zabaldu arrautza irabiatua orearen gainazalean, eta hautseztatu sesamo-haziak.
Laberatu 180 ºC-an 20 minutuz, labea aurretik berotuta.
Bihurtu zaitez benetako chef, eta prestatu glutenik gabeko errezeta errazak eta paregabeak, gozoak eta gaziak, edozein ahosabai konkistatzeko modukoak.
Beste gomendio batzuk
Ba al zenekien gure webgunean errezeta paregabeak daudela glutenarekiko intolerantzia dutenentzat? Probatu itzazu!