Zeliakoentzat egokia den errezeta goxo bat proposatzen dizugu: Glutenik gabeko barazki-kurruskaria

Glutenik gabeko barazki-kurruskariaren errezeta

2020ko maiatzaren 25a

Maiatzaren 27a Zeliakoen Egun Nazionala da, zeliakoei ikusgaitasuna eta laguntza eman nahi zaien eguna.

Mercadonan, urtero bezala, bat egiten dugu ospakizunarekin gure glutenik gabeko produktuak etengabe berrituz; berritzeko eta handitzeko etengabe lan eginez, zeliakoekin dugun konpromisoaren erakusgarri.

Gainera, glutenik gabeko errezeta goxo-goxo bat proposatzen dizugu, zeliakoentzat egokia, zure beharretara hobekien egokitzen den elikadura eta nutrizioaz goza dezazun. Familiarekin edo lagunekin bazkaltzeko edo afaltzeko osagaien konbinazio aparta.

Ikusi bideoan, pausoz pauso, glutenik gabeko barazki-kurruskaria prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • Ogi arraila, glutenik gabea
  • 1 arrautza
  • 1 kalabazin
  • 350 g azalore
  • Ekilore-olio suabea
  • Baratxuri pikortatua
  • Jengibre-hautsa
  • Albaka
  • Gatza
  • 250 ml maionesa
  • 15 g tipula gorri
  • Kaparrak eta pepinoak
  • 250 g kinoa egosi, zuria eta gorria

Pausoz pauso:

Prozesuari xehetasunez jarraitu nahi badiozu, hona hemen plater goxo hori prestatzeko azalpen guztiak.

1. Moztu azalorea sorta ertainetan, eta egosi 10 minutuz, ur irakin ugaritan, gatzarekin. Utzi hozten.

Paso 1 Imagen Crujiente de verduras

Paso 2 Imagen Crujiente de verduras

2. Moztu kalabazina zerrendatan.

Paso 3 Imagen Crujiente de verduras

3. Irabiatu arrautza.

Paso 4 Imagen Crujiente de verduras

4. Bi nahaste desberdin prestatu: azalorerako, nahasi gatza, baratxuria eta jengibrea.

Paso 5 Imagen Crujiente de verduras

5. Kalabazinerako, nahasi baratxuria, gatza eta albaka.

Paso 6 Imagen Crujiente de verduras

6. Pasa azalorea bere nahastean, arrautzan, eta gero, ogi arrailan.

Paso 7 Imagen Crujiente de verduras

Paso 8 Imagen Crujiente de verduras

7. Gauza bera egin moztutako kalabazinarekin eta haren nahastearekin.

Paso 9 Imagen Crujiente de verduras

Paso 10 Imagen Crujiente de verduras

8. Zartaginean frijitu, olio bero ugaritan eta tenperatura ertain/handian. Gorrituta daudenean, paper xurgatzaile baten gainean utzi.

Paso 11 Imagen Crujiente de verduras

9. Oso mehe moztu pepinoak, tipula gorria eta kaparrak. Maionesarekin nahasi.

Paso 12 Imagen Crujiente de verduras

10. Jarri platerean kinoa-errazio batekin eta saltsarekin.

Paso 13 Imagen Crujiente de verduras

Beste gomendio batzuk

Erabakia duzu postrea? Zer iruditzen zaizu Glutenik gabeko bizkotxo limoi-kremaz eta basafruituz betea egiteko errezeta?