Ikasi Gaztanberazko tarta hau prestatzen, zure Gabonetako menuari amaiera emateko.

Gaztanberazko eta gazta leunezko tarta, ahabia-marmeladarekin

2023ko urriaren 26a

Gabonetako ospakizunetarako postre bikain baten bila zabiltza? Gaztanberazko tarta zure gonbidatuak pozik utziko dituen aukera moldakor bat da, ospakizun guztiei amaiera emateko ezin hobea.

Errezeta honetan, gaztanberaren leuntasunak eta freskotasunak bat egiten dute ahabia-marmeladaren gozotasunarekin. Oso erraz prestatzen da. Nahikoa duzu gure jarraibideak betetzea.

Jarraitu urratsez urrats gaztanberazko eta gazta leunezko tarta ahabia-marmeladarekin prestatzeko gure errezetari

4 lagunentzako osagaiak

  • 150 g galleta.
  • 200 g gaztanbera.
  • 150 g gazta leun.
  • 200 ml esne-gain.
  • Ahabia-marmelada.
  • 100 g azukre.
  • 60 g gurin.
  • 3 arrautza.

Pausoz pauso

1. Birrindu galletak eta nahasi gurin urtuarekin.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

2. Molde desmuntagarri batean edo molde arrunt batean landare-papera jarrita, ipini galleta-nahastea eta ondo sakatu oinarri bat eratu arte. Egin 5 minutuz labean, 180 ºC-an.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

3. Nahasi gaztanbera zabaltzeko gazta leunarekin, esne-gainarekin, azukrearekin eta arrautzekin.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

4. Irabiatu irabiagailuan, krema homogeneo eta pikorrik gabea lortu arte.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

5. Moldan eseri, prestatu genuen galetako oinarriarekin.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

6. Egin 30 minutuz labean, 180 ºC-an. Gainetik txigortuta geratu behar du, baina mugitzean “dantza” egin behar du pixka bat.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

Chefaren Sekretua: Tartaren erdigunea likidoagoa eta krematsuagoa gelditzeko, 10 minutu murriztu egoste-denbora, eta azken 5 minutuetan grill funtzioa erabili goiko aldea karamelizatzeko.

Beste gomendio batzuk

Postre gozo ugari presta ditzakezu gure Gelatinekin: marrubi-moussea, anana-tarta, pannacotta...

Plater nagusi konpleto baten bila zabiltza? Proba ezazu Izokin-tatakia prestatzeko errezeta hau.