Gabonetako ospakizunetarako postre bikain baten bila zabiltza? Gaztanberazko tarta zure gonbidatuak pozik utziko dituen aukera moldakor bat da, ospakizun guztiei amaiera emateko ezin hobea.
Errezeta honetan, gaztanberaren leuntasunak eta freskotasunak bat egiten dute ahabia-marmeladaren gozotasunarekin. Oso erraz prestatzen da. Nahikoa duzu gure jarraibideak betetzea.
Jarraitu urratsez urrats gaztanberazko eta gazta leunezko tarta ahabia-marmeladarekin prestatzeko gure errezetari
4 lagunentzako osagaiak
- 150 g galleta.
- 200 g gaztanbera.
- 150 g gazta leun.
- 200 ml esne-gain.
- Ahabia-marmelada.
- 100 g azukre.
- 60 g gurin.
- 3 arrautza.
Pausoz pauso
1. Birrindu galletak eta nahasi gurin urtuarekin.
2. Molde desmuntagarri batean edo molde arrunt batean landare-papera jarrita, ipini galleta-nahastea eta ondo sakatu oinarri bat eratu arte. Egin 5 minutuz labean, 180 ºC-an.
3. Nahasi gaztanbera zabaltzeko gazta leunarekin, esne-gainarekin, azukrearekin eta arrautzekin.
4. Irabiatu irabiagailuan, krema homogeneo eta pikorrik gabea lortu arte.
5. Moldan eseri, prestatu genuen galetako oinarriarekin.
6. Egin 30 minutuz labean, 180 ºC-an. Gainetik txigortuta geratu behar du, baina mugitzean “dantza” egin behar du pixka bat.
Chefaren Sekretua: Tartaren erdigunea likidoagoa eta krematsuagoa gelditzeko, 10 minutu murriztu egoste-denbora, eta azken 5 minutuetan grill funtzioa erabili goiko aldea karamelizatzeko.
Beste gomendio batzuk
Postre gozo ugari presta ditzakezu gure Gelatinekin: marrubi-moussea, anana-tarta, pannacotta...
Plater nagusi konpleto baten bila zabiltza? Proba ezazu Izokin-tatakia prestatzeko errezeta hau.