Gazpatxo-garaia da! Udako plater nagusietako bat, zalantzarik gabe. Zure bazkari eta afarietan edari arin eta freskagarri bat nahi baduzu, aukera bikaina duzu zopa edo krema hotz hau, espainiar gastronomiako elementu klasiko ezaguna.
Gainera, lehen plater gisa edo sarrera gisa har dezakezu, baita otordu artean ere. Gozo-gozoa da!
Errezeta tradizionalarekin egindako gazpatxo freskoa
La Huerta de Hacendado Gazpatxo freskoa errezeta tradizionalaren arabera prestatzen da, barazki fresko onenak (tomatea, piperra, pepinoa...) eta oliba-olio birjina estra osagai nagusi dituela.
Janari aproposa da beroaldirako, arina, freskagarria eta oso atsegina. Mendetako tradizioa du espainiar kulturan. Edari honek hidratatu egiten du, eta gorputzeko tenperatura orekatzen du. Horregatik da hain garrantzitsua udan edatea.
Bi formatu aukeran
Zure beharren arabera, gazpatxo freskoa bi formatutan kontsumi dezakezu:
- 330 ml-ko formatua
Tamaina horrekin, botilatik zuzenean har daiteke. Formatu oso egokia da edozein tokitara eramateko, eroso eta azkar kontsumitzeko. Etxean, bulegoan, hondartzan, mendian, piknikean, edozein lekutan...
- Litroko formatua
Kasu honetan, edalontzietan kontsumitu ohi da, baina hau ere ezin hobea da behar dugun edonora eramateko.
18 °C-tik behera gorde. Behin irekita, 24 ordu igaro baino lehen kontsumitu. Glutenik gabeko produktua da.
Beste gomendio batzuk
Presta ezazu bazkari edo afari gozo-gozoa gure gazpatxo freskoarekin eta errukula eta tomate lehorra dituen pizza begano batekin.