Sukaldean aritzeko astirik ez eta plater goxo batez gozatu nahi duzun une horietarako, aukera bikaina dira haragi-bola hauek.
Bi motatakoak ditugu:
- Oilasko-bolak.
- Bolak saltsan.
Oso produktu erosoa, prestatzen eta jaten erraza
- Prestatzeko erraztasuna da haragi-bola hauen ezaugarri nagusia.
- 420 gramoko latatan datoz.
Nola prestatu?
- Mikrouhin-labean: jarri lataren edukia mikrouhin-laberako egokia den ontzi batean, eta berotu 2 minutuz. Adi: ez sartu lata bera mikrouhin-labean.
- Kazola batean: hustu potoaren edukia, eta berotu tenperatura ertainean 5-6 minutuz, eraginez.
Kontsumo-iradokizunak
Gogoratu gure latako haragi-bolek aukera bat baino gehiago ematen dituztela kontsumitzeko garaian, zure platerei aniztasuna eman diezaiezun. Adibidez:
- Arrozarekin konbinatzen badituzu, errezeta oso bat izango duzu, zure menuetarako aproposa.
- Lagundu pastarekin, eta plater bakar ederra izango duzu bazkari edo afari baterako.
- Zerbitzatu patata batzuekin; beti arrakasta izaten du konbinazio horrek!
- Nahiago dituzu barazkiekin? Haragi-bolen kontrapuntu ezin hobea dira barazkiak.
Beste gomendio batzuk
Ezagutzen dituzu gure Patata- eta tipula-tortillak, berotu eta jateko prest daudenak?