Responsabilitat social Mercadona

SEO/BirdLife i Mercadona, amb les #ausdebarri de Chamberí a Madrid

28 de novembre de 2018
  • Mercadona i SEO/BirdLife instal·len sobre la coberta enjardinada de la Glorieta Quevedo de Madrid capses niu, menjadores per a aus, abeuradors i dos hotels per a insectes.
  • El taller formatiu està dirigit a la Fundació Capacis, dedicada a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

Per tal d'atreure més biodiversitat a la coberta enjardinada que Mercadona té situada sobre el seu centre de la Glorieta Quevedo de Madrid, SEO/BirdLife farà un taller formatiu a la Fundació Capacis, que n’és l’encarregada del manteniment. S'instal·laran capses niu, menjadores per a aus, abeuradors i dos hotels per a insectes, i es donaran unes pautes per al seu manteniment.

El taller formatiu està dirigit a la Fundació Capacis, dedicada a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Consistirà en una xerrada informativa breu sobre la biodiversitat urbana, la seva importància i la seva conservació, en què es prendran com a exemple els materials que s’instal·laran a la terrassa i les tasques de manteniment necessàries per assegurar-ne l’efectivitat.

Des de Mercadona destaquen la importància de la col·laboració amb la Fundació Capacis i SEO/BirdLife, en el marc de les diverses accions de Responsabilitat Social en què està immersa la companyia. María Sapiña, gerent del Departament de Medi Ambient de Mercadona, assenyala que "amb aquesta aliança col·laborem en el programa de biodiversitat urbana de SEO/BirdLife per un entorn urbà més sostenible, fent compatible la nostra activitat amb l'adaptació d'algunes espècies d'aus als jardins urbans que hem instal·lat en algunes de les nostres botigues de Madrid. També contribuïm als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 15 "Vida d'Ecosistemes Terrestres" i 11 "Ciutats i comunitats sostenibles", que promou l'ONU”.

Coberta enjardinada del supermercat Mercadona de Glorieta de Quevedo, Madrid.Coberta enjardinada del supermercat Mercadona de Glorieta de Quevedo, Madrid.

Accions com aquesta són especialment interessants a les ciutats actuals. "En un món cada vegada més urbanitzat, les ciutats tenen un paper important com a refugi per a la biodiversitat, fins i tot per a espècies amenaçades. En primer lloc, perquè moltes espècies que s'adapten a viure a les ciutats hi prosperen, aprofitant avantatges com ara l'abundància d'aliment, l'absència de depredadors o les temperatures més suaus per l'efecte de l’illa de calor", assegura Beatriz Sánchez, coordinadora del programa de Biodiversitat Urbana de SEO/BirdLife.

A més, les zones naturals urbanes aporten nombrosos serveis ecosistèmics, com ara la depuració de l'aire o de l'aigua, la fixació de CO2 o l'amortiment dels efectes del canvi climàtic, que fan les ciutats més habitables i saludables, a més dels beneficis per a salut i el benestar dels ciutadans, que nombrosos estudis han demostrat àmpliament.