Malbaratament alimentari a Mercadona

Mesures principals per prevenir el malbaratament alimentari a Mercadona

25 de setembre de 2023

Mercadona, ferma en el seu compromís amb la societat, treballa cada dia per millorar la gestió de les seves botigues i magatzems, i reduir així l'impacte ambiental dels seus processos. 

Un dels objectius principals de la companyia és reduir el malbaratament alimentari. Per a això, ha desenvolupat eines informàtiques innovadores que permeten gestionar les comandes, la venda i el control de les existències d’una manera eficient.  

Aquestes són algunes de les mesures contra el malbaratament d'aliments que Mercadona aplica a les seves botigues: 

  • Regular les comandes per evitar l’excés d’estoc als magatzems i les botigues. Les comandes es fan des de les nostres botigues als proveïdors o magatzems diàriament i les existències s’ajusten al màxim a la previsió de venda.
  • Sense ofertes ni promocions. Mercadona fomenta un consum responsable, la qual cosa ajuda a ajustar la compra a les necessitats reals de les llars i a prevenir així el malbaratament.
  • Ajustar els preus dels productes amb data de caducitat pròxima. Mercadona fomenta la venda dels excedents de productes frescos i dels pròxims a la data de caducitat ajustant-ne el preu.
  • Donacions a entitats socials. La companyia col·labora amb més de 650 entitats socials d'Espanya i Portugal a les quals lliura diàriament els excedents no venuts que són perfectament aptes per al consum. 
  • Aprofitament dels productes no aptes per a la venda. Els productes que no són aptes per a la venda ni per a la donació a entitats socials es lliuren a gestors autoritzats que els transformen en menjar per a animals, adob o energia.

Malbaratament alimentari a Mercadona

Setmana contra el malbaratament de l’AECOC 

Un any més, Mercadona se suma a la 6a Setmana contra el malbaratament liderada per l'Associació Espanyola de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), que té lloc del 25 al 30 de setembre de 2023. Aquesta setmana coincideix amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d'Aliments.