Jardins urbans a Mercadona

Jardins urbans a Mercadona

14 de octubre de 2020
  • Mercadona disposa de cobertes enjardinades i jardins verticals en diversos supermercats, que aporten nombrosos beneficis mediambientals a la sostenibilitat urbana
  • Per mitjà d’aquesta iniciativa, reforça el seu compromís amb la integració sociolaboral de persones amb discapacitat que pertanyen a la Fundació Capacis amb què col·labora

Mercadona és conscient de la importància que té a cada barri on és present. Gràcies a aquesta iniciativa, per mitjà de la qual instal·la jardins urbans a les cobertes i façanes d'algunes de les seves botigues, fomenta la bona relació i la convivència amb els veïns, a més d'aportar beneficis mediambientals a l’entorn.

Vídeo en castellà

En concret, sis supermercats de la ciutat de Madrid ja disposen d'aquest tipus de jardins. Es tracta dels establiments situats al passeig del General Martinez Campos, 39; a Bravo Murillo, 5; a Ayala, 89; a Asura, 56; a Castellana Juan-Gris, i a Estocolmo, 22.

Per enriquir aquests espais verds, s'han triat plantes autòctones que contribueixen a reduir la contaminació i a millorar l'entorn veïnal. A més, es tracta de plantes amb necessitats hídriques baixes, de manera que es tracta d’una iniciativa sostenible en l'ús eficient d'aigua.

Els espais en què es troben aquests jardins representen més de 6.000 metres quadrats de zones enjardinades i ajuden a reduir el CO2 a les àrees urbanes on es troben. A més, afavoreixen la protecció de les aus, ja que els proporciona una zona on es poden alimentar i descansar. Mitjançant aquesta iniciativa, Mercadona treballa juntament amb lONG SEO/BirdLife en diferents mesures per a la protecció de les aus migratòries.

A més, gràcies a la col·laboració de Mercadona amb la Fundació Capacis, aquesta iniciativa adquireix un gran component social, ja que són els mateixos professionals amb discapacitat intel·lectual pertanyents a aquesta associació els qui s'encarreguen de la construcció, el manteniment i la conservació.

Un altre tipus de zones verdes instal·lades en supermercats Mercadona són els jardins verticals que, a banda d'aportar avantatges climàtics com la reducció de la calor, l’aïllament i la mitigació del soroll de les ciutats, atorguen un valor estètic als veïns dels supermercats de la companyia.

La Responsabilitat Social de Mercadona: un compromís viu

Mercadona és conscient del paper que té dins de la societat. És per això que gran part de les seves accions van encaminades a tornar totes les coses bones que n’ha rebut. El pla de Responsabilitat Social de l'empresa té un component social i ètic mitjançant diferents vessants d'actuació que reforcen el seu interès a tenir un creixement compartit i sostenible.

Mercadona disposa d’un Sistema de Gestió Ambiental propi que té com a objectiu l'optimització logística, la reducció dels residus que genera i l'eficiència energètica. Aquest sistema està inspirat en els principis d'Economia Circular, que busca la conversió dels residus en nous recursos útils. N’és un exemple la substitució de les bosses de plàstic d'un sol ús. Un altre exemple de l'aposta per la sostenibilitat són les mesures de Transport Sostenible destinades a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats on opera amb l'ús de vehicles impulsats per tecnologies cada vegada més netes i eficients.

Per demostrar el seu compromís amb la sostenibilitat, des del 2011 Mercadona és signant del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat