Camió sostenible de Mercadona

L’aposta pel transport sostenible a Mercadona

22 de setembre de 2020
  • Mercadona disposa d'una estratègia d'optimització logística per cada vegada "transportar més amb menys recursos naturals".
  • L'aposta pel transport sostenible forma part de la seva política de gestió mediambiental per reduir l'impacte de la seva activitat.
  • La companyia també ofereix opcions de transport sostenible als clients, com ara 1.200 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, aparcaments per a bicicletes o la compra online.

L'optimització logística és un dels pilars fonamentals de la política de protecció del medi ambient de Mercadona. L'objectiu és "transportar més amb menys recursos naturals", apostant per un transport sostenible que permeti mantenir l'excel·lència logística amb el menor impacte ambiental possible.

Vídeo en castellà

La flota de camions de Mercadona pertany a la categoria Euro VI o superior, les menys contaminants. Altres exemples de l'aposta pels vehicles sostenibles a Mercadona són els camions propulsats amb gas, en substitució del gasoil, les furgonetes elèctriques per als repartiments a domicili o els megatràilers o bitràilers, capaços de transportar fins a 60 palets en un sol viatge, amb temperatures diferents i menys combustible.

Una altra de les apostes de Mercadona és la descàrrega nocturna silenciosa dels camions, estratègia ja implantada en més de 700 botigues, que contribueix a respectar més els veïns, així com a reduir el trànsit i la contaminació, ja que s’eviten les hores punta als nuclis urbans.

A més de l'ús de transport sostenible, l'alta taxa d'ompliment de camions, l'optimització de les rutes o la logística inversa -basada a aprofitar totes les rutes, com per exemple recollint de la botiga residus o caixes per a la seva reutilització-, són també estratègies fonamentals per aconseguir la màxima eficiència logística i reduir l'impacte ambiental de l'activitat.

Mesures de transport sostenible a MercadonaMesures de transport sostenible a Mercadona

Opcions de transport sostenible per als clients de Mercadona

Des de Mercadona, s'ofereixen alternatives als clients perquè puguin comprar fent ús d'un transport més sostenible. En són exemples els 1.200 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics disponibles a les botigues (1 de cada 6 punts d'aquest tipus a Espanya es troba en botigues Mercadona), els aparcaments per a bicicletes o el servei de compra online, basat en repartiments més eficients que redueixen l'ús del vehicle privat.

Política de Medi Ambient de Mercadona

Mercadona disposa des de fa anys d’un sistema de gestió ambiental propi amb l’objectiu de reduir l’impacte dels seus processos. La companyia va invertir més de 40 milions d'euros en protecció del medi ambient l’exercici passat. La política mediambiental de Mercadona se centra en tres àrees: l’estalvi energètic, l’optimització logística i la gestió responsable dels residus.

Imatge de capçalera: imatge de camió de gas de Mercadona.

Logo EActiVat