Et donem uns quants consells útils per protegir-te del sol aquest estiu i eliminar riscos.

Consells sota el sol

28 de maig de 2020

S'acosta l'estiu i cada vegada dediquem més temps a prendre el sol. Fer servir un protector solar adequat és indispensable. Tanmateix, si volem eliminar riscos, cal seguir una sèrie de pautes per no posar en perill la pell.

És important saber quines són les hores adequades per exposar el cos al sol, quant protector solar cal aplicar, de quines zones s’ha de tenir cura especialment, la importància d’utilitzar un after sun i altres qüestions importants.

Com aplicar els protectors solars i els after sun

A Mercadona disposem d'una àmplia varietat de protectors solars i after sun. Tot seguit, t'indiquem com s’han d’aplicar correctament, segons el tipus de protector.

  • Aerosol: cal ruixar-lo de manera contínua sobre la pell, fins a cobrir cada zona del cos. A continuació, s’ha d’estendre amb la mà de manera uniforme, fins que s’absorbeixi. No s’ha d’aplicar al rostre directament; cal aplicar-lo primer a les mans i, tot seguit, estendre’l per la cara. S’ha d’evitar sempre el contorn d'ulls.
  • Llet: cal aplicar 2 dits de crema, com a mínim, per zona que s’ha de protegir del cos, i 1 dit de crema, com a mínim, per zona del rostre. S’ha d’estendre amb la mà uniformement, fins que la pell l’absorbeixi.
  • Oli: cal aplicar-ne de 12 a 15 polvoritzacions, com a mínim, segons de la zona del cos que s’ha de protegir. Cal ruixar-lo sobre la pell i, a continuació, estendre’l sempre amb la mà, de manera uniforme. Té una textura seca i d’absorció ràpida.
  • Esprai: cal aplicar de 12 a 15 polvoritzacions, com a mínim, segons de la zona del cos que s’ha de protegir, i 6 al rostre, com a mínim. Cal ruixar-lo sobre la pell i, a continuació, estendre’l sempre amb la mà, de manera uniforme, tret del rostre. En aquest cas, cal aplicar-lo a la mà directament i, tot seguit, estendre’l per la cara. S’ha d’evitar sempre el contorn dels ulls.
  • Crema facial: cal aplicar 1 dit de crema, com a mínim, per zona del rostre que s’ha de protegir. Els protectors facials s’han d’aplicar sempre sobre el rostre net i eixut.
  • After sun: posteriorment a l'exposició solar, cal aplicar after sun després de la dutxa per calmar, hidratar i reparar la pell; s’ajuda així a perllongar el bronzejat.

Protegeix-te del sol sense riscos

És per això que hem elaborat una sèrie de consells sobre protecció solar, perquè aprenguis a prendre el sol d'una manera segura i tranquil·la.

Protegeix-te durant tot l'any

Cal que et protegeixis cada dia, no només a la platja o a la piscina. També quan practiques esports a l'aire lliure, a la muntanya, quan passeges o quan prens alguna cosa en una terrassa.

Aplica una quantitat adequada de protector solar de manera uniforme

S’aconsella aplicar el protector al cos i a la cara 30 minuts abans de l'exposició solar. Presta atenció especial a zones sensibles, com ara el nas, les orelles, les espatlles, la nuca i les empenyes.

Tria el FPS (Factor de Protecció Solar) apropiat al teu fototipus de pell

A la platja i a la piscina, utilitza un protector solar resistent a l'aigua per assegurar que la pell estigui protegida en tot moment.

Tria la textura del protector solar que s'adapti millor a la teva pell i repeteix l’aplicació cada dues hores, després de banyar-te, suar o eixugar-te amb la tovallola.

A més, tingues en compte que els nens han de fer servir una protecció específica.

Evita exposar-te al sol durant les hores centrals del dia (entre les 12 i les 16 hores)

S'aconsella prendre el sol abans de les 12 i després de les 16 hores; cal fer-ho de manera gradual.

Utilitza els complements que calgui per protegir-te bé del sol: barret, pareo, para-sol, ulleres de sol...

Després de prendre el sol, aplica after sun per reparar, calmar i hidratar la pell

Després de l'exposició és recomanable una dutxa amb aigua tèbia o freda per evitar que la pell es ressequi. Tot seguit, s'aplica l’after sun.

Recorda que és molt important beure aigua amb freqüència abans, durant i després de l'exposició al sol.

Qualitat dels Protectors Solars de Mercadona

Els protectors solars protegeixen de la radiació UVA/UVB en compliment de la normativa europea. A més, estan formulats amb textures diferents per adaptar-se a les necessitats de tots els tipus de pell.

Altres recomanacions

Si busques productes de tractament corporal o facial, perfums o colònies, higiene personal..., entra a la nostra secció de Perfumeria.