Informa't dels beneficis o els inconvenients de donar diferents nutrients a la teva mascota.

Sabies que els gossos i els gats necessiten nutrients diferents?

04 de desembre de 2020

L'alimentació del teu gos o gat ha de ser completa i equilibrada segons les seves necessitats. Hi ha una sèrie de nutrients i ingredients que són fonamentals per al seu desenvolupament i bona salut. Descobreix els nutrients essencials per al teu gos i gat. T'ho expliquem tot en aquest article.

Sabies que els gats necessiten taurina?

Imagen Nutrientes mascotas 1

La taurina és un aminoàcid fonamental per al funcionament correcte de la vista, el cor o l'aparell reproductor.

La majoria dels mamífers la poden produir al seu organisme de manera natural. Tanmateix, els gats i altres felins no són capaços de sintetitzar la quantitat suficient de taurina per a cobrir les seves necessitats.

Una deficiència de taurina en l'alimentació del gat està relacionada amb problemes de salut del cor. En el cas dels gatons, els pot causar problemes de visió i audició, i en el de les gates en període de cria, problemes relacionats amb el fetus.

Per això, encara que els ingredients carnis puguin incorporar taurina a la dieta, la millor manera d'assegurar que l'aliment porta la quantitat correcta d’aquest aminoàcid és fer servir pinsos enriquits amb taurina.

La importància dels àcids grassos omega-3 i omega-6

Imagen Nutrientes mascotas 2

Els àcids grassos omega-3 i omega-6 tenen un paper fonamental tant en els gossos com en els gats i són els responsables, entre altres coses, del bon aspecte del pèl i de la pell de l'animal. A més, contribueixen al funcionament correcte de la resposta antiinflamatòria. També en el cas dels cadells, alguns d'aquests àcids grassos, com el DHA, contribueixen al desenvolupament i col·laboren en la funció cognitiva.

Alguns dels àcids grassos omega-3 i omega-6 s'han d'aportar amb l'aliment, ja que els gossos i gats no els poden produir. És per això que s'anomenen essencials.

Les millors fonts d'àcids grassos omega-6 les trobem en el greix de pollastre i de porc, i en els olis vegetals com l'oli de blat de moro, de gira-sol o de soja.

Els àcids grassos omega-3 es troben principalment en l'oli de peix, de soja i de lli.

Beneficis de la biotina en el pèl dels gossos i els gats

Imagen Nutrientes mascotas 3

La biotina, també anomenada vitamina del cabell, és una vitamina del grup B i una de les més importants a l'hora de cuidar el pèl i la pell de les nostres mascotes: ajuda a regenerar les capes externes de la pell i afavoreix el manteniment dels coixinets i les ungles.

Encara que les necessitats nutricionals de biotina siguin baixes, és del tot conegut que enriquir els pinsos amb aquesta vitamina és fonamental per ajudar a mantenir un pèl sa, sedós i brillant.

Beneficis de les vitamines principals que té l’aliment

Les vitamines i els minerals són micronutrients imprescindibles tant per a la vida humana com per a l’animal. Tanmateix, la majoria de les vitamines no poden ser sintetitzades per l'organisme, de manera que cal obtenir-les a través dels aliments. És per això que les vitamines i els minerals han de formar part d'una dieta equilibrada de les nostres mascotes, que els permeti tenir bona salut.

Cadascuna d'elles compleix una funció específica i la seva manca pot causar problemes de salut greus.

Es classifiquen en diferents grups i algunes de les seves funcions són les següents: vitamina A (important per a la visió, el desenvolupament de l'esquelet i la fertilitat), vitamina D (important per als ossos i les dents), vitamina E (antioxidant natural que ajuda a la resposta del sistema immunitari), vitamina C (important per als ossos, el fetge i la formació del col·lagen), etc.

És important tenir en compte que tan dolent és un dèficit de vitamines com un excés, tot i que un excés de vitamines a través de la dieta sol ser molt poc freqüent, sobretot quan s'ingereixen aliments nutricionalment equilibrats. Per tant, és important no fer servir suplements quan s'està emprant un aliment complet, ja que aquest aporta totes les vitamines que necessita el nostre animal de companyia.

Què aporten els minerals de l'aliment? D'on s'obtenen?

Texto 4 Imagen Nutrientes mascotas

Els minerals són uns elements inorgànics essencials per al funcionament adequat de l'organisme, que estan presents en la majoria dels aliments. Alguns d'ells són el calci, el fòsfor, el magnesi, el sodi, el potassi, el ferro, el coure, el iode, etc.

Els minerals intervenen en diferents processos dins de l'organisme, ja que formen parts d'estructures com els ossos o les dents, intervenen en la transmissió de l'impuls nerviós i participen en reaccions enzimàtiques, en la formació d'hormones i també en processos metabòlics.

Altres recomanacions

Coneixes les funcions dels diferents components en l’alimentació dels gossos i els gats?