Pas a pas per netejar i mantenir la piscina amb els productes i els consells necessaris.

Com netejar i mantenir una piscina

01 de juny de 2022

A continuació, t'oferim una guia per netejar i mantenir la teva piscina, així com els productes necessaris per gaudir-ne en condicions òptimes. Si tens piscina, amb l'arribada del bon temps ja deus estar pensant a posar-la a punt i fer-ne el manteniment, així que aquesta sèrie de consells útils t’aniran molt bé.

Tingues en compte que aquest assortiment de productes per a piscines només està disponible en algunes de les nostres botigues. Consulta la teva botiga més propera o truca al nostre telèfon gratuït d'Atenció al Client 800 500 220.

Consells per a la neteja i el manteniment de la teva piscina

En primer lloc, has de calcular el volum de l'aigua en m3 per saber quina quantitat de producte has de fer servir.

Fórmulas para calcular el volumen del agua de una piscina

Hi ha dos escenaris possibles:

1. Mantenir l'aigua neta

Productos para limpiar la piscina

Si acabes d'omplir la piscina o ja la tens a punt i la vols mantenir perfecta tot l'estiu, et recomanem els productes següents per aconseguir una aigua cristal·lina.

Ajustar els nivells de pH

Si el pH està per sota del nivell, cal ajustar-lo amb l'Incrementador de pH. Amb aquest producte, podem apujar el pH de l'aigua per mantenir-lo en un interval de 7,2 a 7,6.

Dosi recomanada: 6 g d'Incrementador pH x volum piscina (m3) x dècimes per augmentar.

En canvi, si el pH està per sobre del nivell òptim, cal regular l'aigua amb el Reductor de pH per mantenir el pH en un interval òptim de 7,2 a 7,6.

Dosi recomanada: 5 ml de Reductor pH x volum piscina (m3) x dècimes per reduir = ml totals del Reductor de pH.

Mantenir els nivells de clor

Per mantenir l'aigua de la piscina en perfecte estat, cal afegir-hi clor.

Actualment, disposem de tres tipus de clor. Tots compleixen la funció de mantenir l'aigua, però actuen de manera diferent.

Clor en pastilles: producte de dissolució lenta ideal per al manteniment de l'aigua. Es fa servir juntament amb el Flotador: s’hi posa una pastilla dins i es deixa surar sobre l'aigua.

Flotador con cloro para la piscina

Flotador con cloro introducido en la piscina

Clor 5 accions: inclou en un sol producte un tractament multifunció per a un manteniment complet de l'aigua de la piscina: clor, algicida (prevenció i eliminació d'algues), floculant (compacta els residus en suspensió de l'aigua per dur-los al fons de la piscina), anticalç i mantenidor de pH.

Clor granulat: actua ràpidament gràcies a la seva dissolució instantània. Recomanat per a la desinfecció i l’eliminació d'algues d'una manera ràpida.

Com a complement del clor, recomanem fer servir l'antialgues líquid. Aquest producte és molt eficaç per evitar l'aparició d'algues.

Precaucions: el producte s’ha d’utilitzar en absència de banyistes. Cal fer servir la quantitat justa de producte. No se n’ha de posar més del compte: podria aparèixer escuma a l'aigua.

2. Recuperar l'aigua bruta

Si no s’ha fet el manteniment de la piscina durant l'hivern, és possible recuperar l’aigua per no buidar la piscina i tornar-la a omplir. T’expliquem com cal fer-ho!

Productos de cloro y anti algas para la piscina

Si l'aigua està verda opaca, el primer que hem de fer és aspirar els sediments amb un raspall netejafons.

Ilustración limpieza de piscina

Després, cal afegir-hi el clor ràpid granulat: actua ràpidament gràcies a la seva dissolució instantània. Recomanat per a la desinfecció de l'aigua. El pots trobar en dues mides: 500 g i 5 kg.

Finalment, s’hi ha d’afegir l'eliminador de terbolesa. Aquest producte ajuda a recuperar l'aigua cristal·lina. Pots triar entre:

  • Eliminador de terbolesa líquid: amb efecte floculant (agrupa les partícules que enterboleixen l'aigua i les diposita al filtre o al fons de la piscina). Acció ràpida.
  • Eliminador de terbolesa en saquets: compacta les impureses i la brutícia en suspensió de l'aigua. S’ha d’afegir a l’skimmer. Acció lenta.

Producto Eliminador de turbidez de Mercadona

L'eliminador de terbolesa està recomanat tant per recuperar l'aigua verda com per mantenir l'aigua neta al llarg de tota la temporada.

3. Piscines inflables

Si tens una piscina petita, elevada o desinflable, el Kit minipiscines t'ajudarà a començar i mantenir-la en perfecte estat.

Producto Kit mini piscinas de Mercadona

Aquest Kit inclou 500 g de clor ràpid granulat de dissolució instantània per desinfectar l'aigua i 500 ml d’algicida per prevenir l'aparició d'algues i eliminar-les.

Per aplicar els productes d’una manera adequada, recomanem llegir atentament les indicacions que hi ha a la part posterior del producte.

Altres recomanacions

Aquest estiu no t’oblidis de protegir-te dels mosquits. Descobreix el nostre assortiment de productes antimosquits.

Quan acabi la temporada de piscina, mantén-la neta per protegir-la amb el nostre producte per al manteniment de piscines.