La tria de la salsa per a un plat de carn pot marcar la diferència i fer que una simple recepta esdevingui una experiència culinària superior. Les salses no solament afegeixen gust sinó també color i textura per complementar l'ingredient principal.
Et suggerim tres salses, una per a cada tipus de carn: carn magra, filet i pollastre farcit. Cadascuna d'elles ha estat seleccionada acuradament per realçar les qualitats organolèptiques de la seva carn corresponent. Amb elles, et convidem a explorar un món de gustos i combinacions que faran que els teus plats de Nadal siguin inoblidables. Ens acompanyes?
Pas a pas per a preparar tres salses per a tres carns diferents
Mostassa amb brandi per a la carn magra
Ingredients per a 4 persones
- 1 peça de carn magra en malla.
- ¼ de ceba dolça.
- Oli d'oliva.
- 1 gra d'all.
- 2 tomàquets de pera.
- Llorer.
- Sal.
- Pebre negre.
- 50 ml de brandi.
- 200 ml de nata per cuinar.
- 50 g de mostassa antiga.
Pas a pas
1. Sofregeix un gra d'all i un quart de ceba dolça tallats ben petits amb una mica d'oli d'oliva suau.
2. Afegeix-hi 2 tomàquets de pera tallats a trossets, llorer, sal i pebre negre acabat de moldre. Incorpora-hi 50 ml de brandi i deixa que l'alcohol s’evapori (15 minuts).
3. Treu el llorer i tritura-ho. Afegeix-hi un bric petit de nata per cuinar i 50 g de mostassa antiga. Remena-ho una mica al foc i serveix-ho.
Caçadora per al filet
Ingredients
- 1 filet de porc.
- 100 g de xampinyons.
- 3 escalunyes.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
- 250 ml de vi negre.
- 20 g de sucre morè.
- 1 culleradeta de farina.
Pas a pas
1. Talla 100 g de xampinyons i 3 escalunyes a dauets. Sofregeix l’escalunya amb oli d'oliva. Uns 5 minuts després, afegeix-hi els xampinyons i salpebra-ho.
2. Afegeix-hi 250 ml de vi negre, 20 g de sucre morè i 1 culleradeta de farina. Deixa que l'alcohol s'evapori (20 minuts) a foc suau.
3. Afegeix-hi el suc del filet i serveix-ho (tritura la salsa abans si t’estimes més).
Ametlla i porro per al pollastre farcit
Ingredients
- 1 pollastre farcit. Disponible per la campanya de Nadal.
- 1 porro.
- 1 gra d'all.
- ¼ de ceba dolça.
- Oli de gira-sol.
- 250 ml de vi blanc.
- Romaní.
- 50 g d’ametlla en pols.
- Sal.
- Pebre.
- 50 g d'ametlla a dauets.
Pas a pas
1. Pela 1 porro, parteix-lo en dues meitats al llarg i talla’l. Talla ben petits 1 gra d'all i un quart de ceba dolça. Sofregeix-ho tot amb oli de gira-sol.
2. Quan agafi color, afegeix-hi 250 ml de vi blanc. Redueix l’alcohol (20 minuts).
3. Afegeix-hi romaní, 50 g d'ametlla en pols i una mica d'aigua. Salpebra-ho. Remena-ho 3 minuts i treu el romaní. Afegeix-hi el suc de la carn, 50 g d'ametlles a dauets i serveix-ho.
Altres recomanacions
Et suggerim unes altres dues receptes de carn amb salses molt interessants: filet ibèric amb cacau 99 % i galta amb porto.
Si vols comoditat sense renunciar a la qualitat, et recomanem tenir verdures congelades sempre a mà.