Tingues sempre a mà ceba fregida en llauna. És un producte molt versàtil que pots incorporar a diverses preparacions: truites, plats saltats, salses, sopes, arrossos, guarnicions de carn i peix, hamburgueses...
Un producte que t’ofereix una gran comoditat a la cuina. La ceba fregida en llauna és un producte bàsic al rebost que et permet estalviar temps i esforç, ja que no has de pelar, tallar i cuinar la ceba fresca. A més, evita el risc de llàgrimes i l'olor intensa que caracteritza la ceba. Oi que pot ser molt útil?
Ara, aquest producte torna a les nostres botigues gràcies als suggeriments que ens heu fet per recuperar-lo. Com sempre, ens agrada escoltar els nostres clients, i per això torna a estar a la vostra disposició.
Per inspirar-te i aprofitar-lo al màxim, et suggerim quatre receptes que són de les més habituals amb aquest producte.
Idees de receptes amb la nostra ceba fregida en llauna
Truita de patates i ceba
(per a 2 persones)
1. Pela i talla 2 patates en làmines fines, renta-les amb aigua freda i eixuga-les.
2. Una vegada eixutes les patates, posa-les en una paella amb oli d'oliva abundant i cuina-les a foc baix.
3. Quan es comencin a enrossir, treu-les del foc i escorre-les en paper absorbent.
4. Trenca 4 ous i afegeix-hi les patates encara calentes, 2 cullerades de ceba fregida i una mica de sal. Mescla-ho.
5. Deixa-ho reposar uns 10 minuts en l'ou.
6. Posa un rajolí d’oli en una paella i escalfa’l.
7. Incorpora-hi la mescla de truita i cou-la bé durant un parell de minuts.
8. Gira la truita amb l'ajuda d'un plat o tapa i cou-la per l'altre costat.
9. Cuina-la a foc baix, girant-la sovint, fins que l'interior quedi al gust.
Llonganisses guisades amb ceba
(per a 2 persones)
1. Cuina 6 llonganisses a foc mitjà. Enrosseix-les per les dues cares. Reserva-les.
2. Retira l'excés de greix de la paella i afegeix-hi 2 cullerades de ceba fregida.
3. Així que s’escalfi la ceba, torna-hi a afegir les llonganisses, apuja el foc i incorpora-hi 1 got de vi blanc.
4. Estofa-ho tot junt a foc mitjà no més de 10 minuts, fins que redueixi el vi.
5. A mitja cocció, afegeix-hi 1 culleradeta de maizena dissolta en 100 ml d'aigua.
6. Redueix-ho fins a obtenir una salsa de ceba espessa. Corregeix-ho de sal i serveix-ho.
Llenties amb ceba, espinacs i bacallà
(per a 2 persones)
1. Incorpora en una olla 3 cullerades de ceba fregida i torra-la lleugerament amb el seu oli.
2. Esqueixa-hi 150 g de bacallà i remena’l juntament amb la ceba.
3. De seguida, incorpora-hi 1 cullerada de pebre vermell dolç i mescla-ho. Tot seguit, afegeix-hi 1 got de vi blanc.
4. Fes-ho bullir uns 5 minuts perquè s’evapori l'alcohol i afegeix-hi el pot gran de llenties cuites.
5. Fes bullir el conjunt, rectifica-ho de sal i pebre, i afegeix-hi 50 g d'espinacs amb el foc apagat.
6. Remena-ho i emplata-ho amb un rajolí d'oli verge extra.
Hamburguesa amb formatge de cabra i ceba
(per a 2 persones)
1. Cuina 2 hamburgueses en una planxa.
2. Així que les giris, incorpora dos talls de formatge de cabra a cada hamburguesa i 2 cullerades de ceba fregida.
3. Torra lleugerament el pa de brioix, posa-hi una petita base de ruca i a sobre l'hamburguesa.
4. Repeteix-ho amb l'altra hamburguesa i serveix-ho.
Altres recomanacions
Si prefereixes la ceba fresca, en tenim cinc varietats perquè triïs la que més t’agradi i la més adequada per cuinar els teus guisats.
El nostre film transparent amb guillotina integrada és una solució excel·lent per conservar els aliments.