La tonyina en conserva, en oli d'oliva o al natural, va bé amb tot. Et suggerim unes receptes senzilles amb aquest peix blau.

Tonyina en conserva, va bé amb tot!

24 de juliol de 2020

A gairebé tothom li agrada la Tonyina en conserva, sigui en oli d'oliva o al natural, perquè combina amb tot i perquè tenim associat el seu gust exquisit a plats i guisats de la nostra gastronomia que ens encanten.

El consum d'aquest peix blau gaudeix d’una gran popularitat arreu del món, gràcies als diversos beneficis nutricionals i a l’àmplia varietat de preparacions.

La tonyina, un aliment molt versàtil

Què fa de la Tonyina en conserva un dels aliments preferits pel gran públic?

  • En primer lloc, cal esmentar el seu gust agradable i intens, i la seva textura inconfusible. Tota una experiència!
  • És un producte molt polivalent, que va bé amb tot el que se t’acudeixi: amanides, torrades, entrepans, sandvitxos, crestes i altres plats més elaborats.
  • A més, és molt fàcil de preparar i un "fons d'armari" perfecte per al rebost. Sempre en tenim per a qualsevol urgència. Només cal obrir la llauna i fer-nos en un moment un entrepà de tonyina amb olives deliciós o, fins i tot, consumir-la directament de la llauna...
  • Es consumeix en qualsevol moment, sigui per esmorzar, dinar o sopar, o com a aperitiu, i en qualsevol situació: a casa, a l'oficina, de pícnic, a la platja...
  • És un producte amb un contingut baix en greix saturat i amb una gran aportació d'omega-3.
  • Per si tot això fos poc, és un producte econòmic, assequible per a qualsevol butxaca.

Idees de cuina fàcil i ràpida amb tonyina en conserva

El millor de la tonyina és que ens permet múltiples preparacions. Te’n suggerim aquestes tres i et convidem a explorar més possibilitats. La tonyina no s'acaba mai!

  • Torrada de tonyina amb alvocat

Sobre una llesca de pa de civada muntem una base de ruca, alvocat a làmines, tonyina, ceba morada crua i llima.

Texto 1 Imagen Atún en conserva

  • Amanida de tonyina
    Muntem l'amanida amb una base de mongetes blanques i hi tallem tomàquet, ou dur i olives negres. Ho acompanyem amb pastanaga ratllada i tonyina, i hi escampem cibulet.

Texto 2 Imagen Atún en conserva

  • Tàrtar de tonyina
    Barregem tots els ingredients: arròs cuit, tomàquet, tonyina i alvocat. Ho amanim amb una mica de suc de llima i li donem forma de timbal (podem fer servir un motlle). Ho decorem amb coriandre.

Texto 3 Imagen Atún en conserva

Altres recomanacions

Si també t'agrada el salmó, para atenció a aquests 4 suggeriments de receptes amb Salmó al natural.