El xai al forn és un clàssic habitual per Nadal. Vols conèixer la recepta d’espatlla de xai que triomfa sempre en les ocasions més especials?
Ideal per a un dinar o sopar de Nadal, és un plat fàcil de preparar, tot i que li cal una bona estona de forn perquè quedi al punt. Així que ves escalfant el forn i prepara’t per gaudir dels gustos autèntics.
Segueix el pas a pas de la nostra recepta d’espatlla de xai rostida amb patates, castanyes, tomàquet sec, farigola i vi blanc
Ingredients
- 1 espatlla de xai.
- 300 g de patates.
- ½ got de vi blanc.
- All.
- 150 g de castanyes pelades.
- 50 g de tomàquets secs.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
- Farigola.
Pas a pas
1. Pela les patates i talla-les a rodanxes. Posa-les en una safata de forn.
3. Afegeix-hi els tomàquets secs, les castanyes pelades i la sal. Mol pebre negre. Fes un tall al mig als grans d’all amb pell i incorpora’ls. Posa-hi l’oli d’oliva, el vi blanc i una mica de farigola.
3. Salpebra l'espatlla i posa-la a la safata del forn, que ha d’estar calent a 180 ºC. Rosteix la carn juntament amb les verdures.
4. Ves regant la carn amb el seu suc i, si cal, afegeix-hi una mica d'aigua.
5. El temps de cocció és d'uns 90 minuts, aproximadament.
Consell del xef: abans de cuinar-la, unta tota l'espatlla amb un gra d'all.
Altres recomanacions
Si t'agraden les receptes de carn, et proposem aquesta suculenta galta amb porto.
Un consell per a després de les festes: aprèn a cuinar amb sobres de Nadal.