Paletilla de cordero.

Recepta d'espatlla de xai rostida amb patates, castanyes, tomàquet sec, farigola i vi blanc

26 de octubre de 2023

El xai al forn és un clàssic habitual per Nadal. Vols conèixer la recepta d’espatlla de xai que triomfa sempre en les ocasions més especials?

Ideal per a un dinar o sopar de Nadal, és un plat fàcil de preparar, tot i que li cal una bona estona de forn perquè quedi al punt. Així que ves escalfant el forn i prepara’t per gaudir dels gustos autèntics.

Segueix el pas a pas de la nostra recepta d’espatlla de xai rostida amb patates, castanyes, tomàquet sec, farigola i vi blanc

Ingredients

  • 1 espatlla de xai.
  • 300 g de patates.
  • ½ got de vi blanc.
  • All.
  • 150 g de castanyes pelades.
  • 50 g de tomàquets secs.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Farigola.

Pas a pas

1. Pela les patates i talla-les a rodanxes. Posa-les en una safata de forn.

3. Afegeix-hi els tomàquets secs, les castanyes pelades i la sal. Mol pebre negre. Fes un tall al mig als grans d’all amb pell i incorpora’ls. Posa-hi l’oli d’oliva, el vi blanc i una mica de farigola.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

3. Salpebra l'espatlla i posa-la a la safata del forn, que ha d’estar calent a 180 ºC. Rosteix la carn juntament amb les verdures.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

4. Ves regant la carn amb el seu suc i, si cal, afegeix-hi una mica d'aigua.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

5. El temps de cocció és d'uns 90 minuts, aproximadament.

Consell del xef: abans de cuinar-la, unta tota l'espatlla amb un gra d'all.

Altres recomanacions

Si t'agraden les receptes de carn, et proposem aquesta suculenta galta amb porto.

Un consell per a després de les festes: aprèn a cuinar amb sobres de Nadal.