El pastís de llimona o lemon pie són unes postres en format de pastís que no passen mai de moda. Aquest pastís clàssic, dolç i refrescant, és una opció excel·lent per culminar els dinars o sopars de Nadal.
En aquesta recepta, l'acidesa i la frescor de la llimona s’afegeixen a la suavitat de la crema. Tot això sobre una base de pasta trencada que es desfà a la boca. La presentació amb un toc de merenga daurada n’accentua el caràcter festiu i elegant alhora. Enlluerna els teus convidats!
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de pastís de llimona
Ingredients
- 400 ml d’aigua.
- 60 g de farina fina de blat de moro.
- 60 g de mantega.
- 3 llimones.
- 4 ous.
- 420 g de sucre.
- 1 pasta trencada (pasta brisa).
Pas a pas
1. En un motlle per a pastissos, posa una base de pasta trencada, seguint les instruccions del fabricant. Enforna-la i reserva-la.
2. En un cassó, barreja 220 g de sucre amb la farina fina de blat de moro. Afegeix-hi l’aigua i bat-ho molt bé, fins que la farina es dissolgui. Escalfa-ho sense que arribi a bullir. Reserva-ho.
3. Bat els rovells en un bol i, damunt dels rovells, aboca-hi la barreja anterior molt a poc a poc, sense deixar de batre.
4. Torna a posar la barreja resultant al cassó.
5. Posa el cassó al foc, sense parar de remenar, fins que comenci a bullir i tingui consistència de crema. Retira-ho del foc.
6. Afegeix-hi el suc de les llimones i, sense deixar de batre, incorpora-hi la mantega en trossets, un per un, procurant que cada tros quedi ben integrat abans d’afegir-hi el següent.
7. Aboca la crema de llimona sobre la base de pasta trencada ja enfornada. Tapa-ho amb film transparent perquè no es formi una crosta. Deixa-ho refredar a temperatura ambient.
8. En un bol, posa-hi les clares i, amb l’ajuda d’una batedora de varetes, comença a muntar-les. Afegeix-hi uns altres 200 g de sucre a poc a poc, procurant que s’integri del tot.
9. Cobreix el pastís amb la merenga i enrosseix-la amb un bufador de rebosteria o posa-ho al forn fins que agafi color.
Consell del xef: munta les clares per fer la merenga i enrossir-la poc abans de servir a taula. D’aquesta manera, mantindrà la fermesa.
Altres recomanacions
Aquestes festes, et pots lluir amb altres postres dolces, com aquestes receptes fetes amb bombons Cocolizze.
Si busques un plat principal complet per als menús de Nadal, prova de fer aquesta recepta de galta amb porto.
Aconsegueix una aroma fresca i agradable per a la llar amb les nostres varetes difusores.