S'apropa la festa de Halloween i seguim preparant dolços. Aquests dies la carbassa és un dels elements estrella a moltes llars.
Cada vegada són més freqüents els pans de pessic de carbassa, a més de les disfresses, les llaminadures i diversió a dojo.
Perquè gaudiu d'aquesta celebració al màxim us proposem una Recepta de Pa de Pessic de Carbassa farcit de melmelada de taronja amarga. Té una textura esponjosa i un sabor que agradarà molt a petits i grans. Està boníssim i és ideal per a tota la família.
A més, té un aspecte molt original. Sorprèn els teus convidats amb la decoració divertida d'aquest pa de pessic, que emula una teranyina fantasmagòrica feta amb xocolata fosa.
Segueix el vídeo pas a pas per elaborar aquesta Recepta de Pa de Pessic de Carbassa
Ingredients per a 4 persones:
- 4 ous
- 300 g de sucre blanc
- 375 g de preparat de pa de pessic sense gluten (inclou llevat)
- 25 g de mantega sense sal
- 400 g de carbassa
- Melmelada de taronja amarga
- 1 culleradeta rasa de canyella molta
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- Nabius
- 100 g de xocolata negra per fondre
- 750 g de xocolata blanca per fondre
Pas a pas:
1. Talleu la carbassa a daus.
2. Pinteu el motlle amb mantega i enfarineu-lo. Preescalfeu el forn a 180º.
3. En un vas mesclador afegiu els ous amb l'oli i el sucre.
4. Turbineu-ho tot i afegiu-hi la carbassa. Torneu-ho a turbinar.
5. Poseu la mescla en un bol i afegiu-hi el preparat de pa de pessic sense gluten (conté llevat) amb la canyella. Mescleu-ho tot bé.
6. Poseu tota la càrrega al motlle i enforneu-ho de 30 a 35 minuts. Transcorregut aquest temps, punxeu-ho per comprovar que estigui ben cuit. Si està una mica cru, torneu-ho a enfornar entre 5 i 10 minuts.
7. Refredeu el pa de pessic a la nevera unes 2 hores.
8. Un cop fred, talleu el pa de pessic per la meitat i esteneu-hi la confitura de taronja. Tapeu-lo i torneu-lo a refredar.
9. Foneu la xocolata blanca al bany maria. Poseu el pa de pessic damunt una reixeta i banyeu-lo amb la xocolata. Deixeu que perdi tota la xocolata sobrant.
10. Foneu la xocolata negra al bany maria. Poseu la xocolata en una mànega de pastisseria i deixeu que es temperi. Dibuixeu l'espiral per fer la teranyina.
11. Decoreu-ho amb els nabius o amb Xocolatines Assortides de Halloween al gust. (Podeu decorar les xocolatines fent ulls divertits amb fondant).
Altres recomanacions
Ja tens la Bossa de Xuxes i la Carbassa Halloween? Prepara bé tot el pack perquè els més petits s'ho passin de por.