Et proposem el pas a pas de la nostra recepta deliciosa de Filet Ibèric amb Cacau 99 %.

Recepta de Filet Ibèric amb Cacau 99 %

13 de octubre de 2020

Les possibilitats de cuinar amb cacau 99 % no es limiten només a les postres, sinó que van molt més enllà. De fet, hi ha certa tradició de cuina salada combinada amb aquest ingredient, que ofereix un contrast deliciós: una explosió de gust que val la pena de tastar.

T'animes a cuinar a casa teva una exquisida Recepta de Filet Ibèric amb Cacau 99 %? Un guisat diferent que et sorprendrà. A continuació, et mostrem els passos que cal seguir.

Segueix el nostre pas a pas per a la Recepta de Filet Ibèric amb Cacau 99 %

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 filets de porc ibèric
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 tomàquet de pera
  • 1 got de Porto
  • 2 grans d'all
  • 30 g de cacau 99 %
  • 2 gots d'aigua
  • 4 torrades 100 % integral
  • Pebre negre molt
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
  • Llavors de sèsam

Ingredients per a la guarnició:

  • 2 moniatos
  • ½ got de llet
  • 20 g de mantega
  • 5 g de gingebre fresc
  • Sal
  • 2 branquetes de coriandre
  • Una mica de cúrcuma

Pas a pas

Si vols seguir el procés amb tot detall, aquí tens l'elaboració completa d'aquesta suculenta recepta:

1. Talleu el porro (reserveu-ne la part blanca per al puré), les pastanagues, el tomàquet pelat i els alls.

Texto 1 Imagen Solomillo cacao

Texto 2 Imagen Solomillo cacao

2. Ratlleu el cacau 99 % amb un ratllador.

Texto 3 Imagen Solomillo cacao

3. Piqueu el pa torrat fins que quedi el més triturat possible.

Texto 4 Imagen Solomillo cacao

4. Salpebreu els filets per les dues bandes. En una paella amb oli, marqueu-los pels 4 costats.

Texto 5 Imagen Solomillo cacao

5. A la mateixa paella fregiu els alls juntament amb la pastanaga, el porro i el tomàquet. Afegiu-hi sal al gust.

Texto 6 Imagen Solomillo cacao

6. Un cop sofregida la verdura, afegiu-hi 1 got de Porto i cuineu-ho a foc fort perquè el vi s'evapori.

Texto 7 Imagen Solomillo cacao

7. Abaixeu el foc a mitja potència i afegiu-hi el pa, el Cacau 99 % ratllat i l'aigua.

Texto 8 Imagen Solomillo cacao

Texto 9 Imagen Solomillo cacao

Texto 10 Imagen Solomillo cacao

8. Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Texto 11 Imagen Solomillo cacao

9. Afegiu-hi els filets i cuineu-ho durant 15 minuts més, a foc lent.

Texto 12 Imagen Solomillo cacao

10. Tritureu la salsa.

Texto 13 Imagen Solomillo cacao

11. Serviu els filets a medallons acompanyats del puré, la salsa de cacau i empolseu-hi llavors de sèsam per sobre.

Texto 14 Imagen Solomillo cacao

12. Per preparar el puré de guarnició: bulliu els moniatos amb la part blanca del porro que havíeu reservat, durant 20-30 minuts aproximadament. Traieu l'aigua de la cocció i afegiu-hi la llet, la mantega, el gingebre fresc, la sal, el coriandre i la cúrcuma. Tritureu-ho tot fins a aconseguir un puré cremós.

Altres recomanacions

Descobreix totes les propietats del nostre Cacau 99 %. Gust autèntic!