Les possibilitats de cuinar amb cacau 99 % no es limiten només a les postres, sinó que van molt més enllà. De fet, hi ha certa tradició de cuina salada combinada amb aquest ingredient, que ofereix un contrast deliciós: una explosió de gust que val la pena de tastar.
T'animes a cuinar a casa teva una exquisida Recepta de Filet Ibèric amb Cacau 99 %? Un guisat diferent que et sorprendrà. A continuació, et mostrem els passos que cal seguir.
Segueix el nostre pas a pas per a la Recepta de Filet Ibèric amb Cacau 99 %
Ingredients per a 4 persones:
- 2 filets de porc ibèric
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 tomàquet de pera
- 1 got de Porto
- 2 grans d'all
- 30 g de cacau 99 %
- 2 gots d'aigua
- 4 torrades 100 % integral
- Pebre negre molt
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- Llavors de sèsam
Ingredients per a la guarnició:
- 2 moniatos
- ½ got de llet
- 20 g de mantega
- 5 g de gingebre fresc
- Sal
- 2 branquetes de coriandre
- Una mica de cúrcuma
Pas a pas
Si vols seguir el procés amb tot detall, aquí tens l'elaboració completa d'aquesta suculenta recepta:
1. Talleu el porro (reserveu-ne la part blanca per al puré), les pastanagues, el tomàquet pelat i els alls.
2. Ratlleu el cacau 99 % amb un ratllador.
3. Piqueu el pa torrat fins que quedi el més triturat possible.
4. Salpebreu els filets per les dues bandes. En una paella amb oli, marqueu-los pels 4 costats.
5. A la mateixa paella fregiu els alls juntament amb la pastanaga, el porro i el tomàquet. Afegiu-hi sal al gust.
6. Un cop sofregida la verdura, afegiu-hi 1 got de Porto i cuineu-ho a foc fort perquè el vi s'evapori.
7. Abaixeu el foc a mitja potència i afegiu-hi el pa, el Cacau 99 % ratllat i l'aigua.
8. Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
9. Afegiu-hi els filets i cuineu-ho durant 15 minuts més, a foc lent.
10. Tritureu la salsa.
11. Serviu els filets a medallons acompanyats del puré, la salsa de cacau i empolseu-hi llavors de sèsam per sobre.
12. Per preparar el puré de guarnició: bulliu els moniatos amb la part blanca del porro que havíeu reservat, durant 20-30 minuts aproximadament. Traieu l'aigua de la cocció i afegiu-hi la llet, la mantega, el gingebre fresc, la sal, el coriandre i la cúrcuma. Tritureu-ho tot fins a aconseguir un puré cremós.
Altres recomanacions
Descobreix totes les propietats del nostre Cacau 99 %. Gust autèntic!