Quatre receptes per condimentar amb salsa còctel.

Quatre suggeriments de receptes amb salsa còctel

31 de octubre de 2023

A punt per donar al marisc i als aperitius un toc de gust? La salsa còctel és un condiment clàssic que s'utilitza sobretot per acompanyar mariscos, com ara gambes, llagostins, cranc..., i altres preparacions de pollastre, amanides, aperitius, etc.

Es distingeix pel seu color rosa pàl·lid (és per això que també es coneix com a salsa rosa) i la seva textura cremosa. De gust agredolç, amb predomini de notes de tomàquet i maionesa, és perfecta per ressaltar els gustos d'aliments naturals.

Es presenta en format top down de 460 ml, però en la temporada nadalenca la servim també en pots de vidre de 500 ml, per facilitar-te el consum i la dosificació en les preparacions.

A més, és una salsa per a tots els públics, ja que no conté gluten ni lactosa. Et donem unes idees de cuina en què aquesta salsa és fonamental. A tu, amb què t'agrada més combinar-la?

Pas a pas per preparar quatre receptes amb salsa còctel

Còctel de gambes amb salsa còctel

Recetas con Salsa Coktail: Cóctel de gambas con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Marca 6 gambes en una paella amb oli a foc viu, un minut per cada costat. Reserva-les.

2. Talla a la juliana ben fina 60 g de brots tendres, 6 cirerols per la meitat, ½ alvocat en daus i 2 ravenets en làmines molt fines.

3. Pela les gambes i reserva’n 2 amb la cua.

4. Mescla els brots, l'alvocat i els cirerols amb 2 cullerades de salsa còctel i amb les altres 4 gambes trossejades.

5. Serveix la mescla en 2 copes de còctel i acaba-ho amb més salsa còctel, els ravenets i 1 gamba amb cua per cada copa.

Musclos amb salsa còctel

Recetas con Salsa Coktail: Mejillones con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Neteja bé 500 g de musclos amb aigua freda. Retira’n les barbes.

2. Posa 2 grans d'all aixafats i amb pell en una olla amb un rajolí d'oli. Així que comencin a "ballar", incorpora-hi els musclos i tapa-ho.

3. Destapa-ho passats 5 minuts i comprova que els musclos estiguin oberts. Reserva'ls.

4. Talla ½ pebrot vermell, ½ pebrot verd i ½ ceba dolça en daus molt petits i amaneix-ho amb un rajolí d'oli d'oliva.

5. Obre els musclos completament i deixa’n només la conquilla amb la carn adherida.

6. Cobreix-los amb 1 culleradeta de la picada d'hortalisses i alguns crostons.

7. Acaba-ho amb una mica de salsa de còctel a cada musclo.

Amanida de pasta amb salsa còctel

Recetas con Salsa Coktail: Ensalada de pasta con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Cou 200 g de llacets vegetals en aigua bullent salada uns 8 minuts. Cola’ls i refreda’ls en aigua freda. Escorre’ls i reserva’ls.

2. Parteix uns 12 cirerols per la meitat i 1 mozzarella de búfala en daus.

3. Mescla la pasta amb els tomàquets, la mozzarella, 2 llaunes de tonyina amb part del seu oli, 1 cullerada de tàperes i 1 llauna d'olives negres.

4. Salpebra-ho, afegeix-hi la salsa còctel al gust i mescla-ho bé.

Pollastre especiat amb salsa còctel

Recetas con Salsa Coktail: Pollo especiado con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Trosseja 250 g de pit de pollastre en daus d'uns 4 cm cadascun. Salpebra’ls i mescla’ls amb 2 cullerades de comí, 1 culleradeta de canyella i 2 culleradetes de pebre vermell dolç de La Vera.

2. Afegeix 1 iogurt grec a la mescla i el suc de ½ taronja, i ratlla-hi 1 all sencer, 2 cm de gingebre i la pell de ½ taronja.

3. Afegeix-hi 1 culleradeta de farina de blat de moro, mescla-ho bé i reserva-ho 2 hores a la nevera.

4. Retira el pollastre de la marinada i eixuga’l lleugerament. Escalfa una paella amb un rajolí d'oli i marca els trossos, a poc a poc, fins que es cuinin del tot.

5. Talla 50 g de brots a la juliana fina i 4 cirerols per la meitat.

6. Humiteja el pa de pita lleugerament amb aigua i torra’l per les dues cares. Obre’l per la meitat i omple’l amb els brots tendres, els cirerols i el pollastre saltat.

7. Corona-ho amb ceba fregida cruixent i salsa còctel al gust.

Altres recomanacions

Si busques una altra salsa per acompanyar els plats nadalencs, et deixem totes aquestes idees amb la nostra salsa tàrtara.

Si tens dubtes, consulta el temps de cocció de cada marisc.