Inclous alvocat en la dieta? És un aliment molt recomanable per al teu cistell equilibrat. Té un gust suau, mantegós i una mica dolç, que en fa un ingredient perfecte per a plats dolços i salats. Però el que més caracteritza l’alvocat és la seva textura, la seva polpa suau i cremosa, que és idònia per untar i mesclar en salses.
Per tot això, és un ingredient molt versàtil per a una àmplia varietat de plats, des de guacamole fins a amanides, sandvitxos, torrades, esmorzars, plats principals i tota mena de preparacions.
Tanmateix, l'alvocat és molt més que una simple menja. És una font rica en greixos saludables, que contribueixen a una millor absorció de nutrients. Cal destacar-ne també la riquesa en vitamines, minerals i fibra. La fibra és essencial per a una bona digestió, ajuda a mantenir la sacietat i regula el sucre en la sang.
Com t'agrada més l’alvocat? Recorda que la millor manera d'aprofitar-ne totes les propietats és consumint-lo al natural. Per això et suggerim aquestes quatre receptes delicioses.
Pas a pas per preparar quatre receptes amb alvocat
Cucurulls amb crema d'alvocat i salmó
Recepta per a 2 persones (2 cucurulls per persona)
1. Desplega 4 tortilles i fes-hi un tall des del centre fins a un dels extrems. Enrotlla-les formant un con i fixa-les amb un escuradents.
2. Posa-les al forn durant 10 minuts a 180 ºC. Vigila que quedin fermes i daurades, però sense passar-se.
3. Pela l'alvocat i treu-ne el pinyol. Aixafa’l amb l'ajuda d’una forquilla fins a obtenir-ne una crema. Sala'l i mescla’l amb el suc d’1 llima.
4. Omple els cucurulls amb la crema d'alvocat i afegeix-hi tot seguit uns 100 g de dauets de salmó fumat (el paquet sencer).
5. Per acabar, empolsa-hi una mica de cibulet picat.
Sandvitx d’alvocat, pollastre i formatge
Recepta per a 2 persones
1. Talla 2 cogombrets molt fins i mescla’ls amb 100 g de tires de pollastre rostides i amb 2 cullerades de formatge d'untar suau.
2. Talla 1 alvocat en tires fines que no perdin la forma.
3. Untar 2 llesques de pa de motlle 55 % sègol amb la mescla de pollastre i posa-hi les tires d'alvocat per sobre, que cobreixin bé tota la superfície.
4. Tanca-ho amb les altres 2 llesques. Parteix-ho en triangles i serveix-ho.
Amanida de brots, alvocat, nous i gerds
Recepta per a 2 persones
1. Talla 1 alvocat en làmines.
2. Munta l'amanida amb una base de brots tendres (uns 100 g), 1 cullerada de nous, gerds al gust i l'alvocat a làmines.
3. Prepara una vinagreta amb 3 cullerades d'oli, 1 de vinagre de poma i una miqueta de mostassa de Dijon.
4. Amaneix l'amanida i serveix-la per compartir.
Alvocats farcits de cirerols i mozzarella
Recepta per a 2 persones
1. Parteix 2 alvocats per la meitat, treu-ne el pinyol i marca’ls en una planxa, sense oli, durant un o dos minuts.
2. En un recipient, afegeix uns 6 cirerols partits per la meitat, 6 perles de mozzarella, 2 cullerades d'oli i 1 cullerada de crema balsàmica de Mòdena.
3. Mescla el conjunt i serveix-ho.
Altres recomanacions
Busques un producte ja preparat en què l'alvocat sigui el protagonista absolut? El nostre guacamole és la millor opció: 95 % d'alvocat fresc!
Si necessites més inspiració per a les teves preparacions, aquí tens aquests trucs originals amb tortilles de blat.
Descobreix aquests tres suggeriments per a esmorzars equilibrats. El prefereixes tradicional, lleuger o alt en proteïnes?