Per Nadal, els àpats esdevenen una oportunitat per compartir moments i gustos especials amb els amics i la família. Aquesta tradició al voltant de la taula, ha convertit el menjar mateix en el símbol del nostre afecte i unió.
Et presentem quatre entrants molt ràpids i fàcils de preparar, que són ideals per gaudir-ne compartint-los. T'advertim que són ràpids de preparar, però tenen un gust i una presència insuperables. Aquestes festes serveix-los a taula.
Pas a pas per preparar quatre receptes per compartir amb quatre persones
Vol-au-vent de tàrtar i ou de guatlla
Vol-au-vent disponible per la campanya de Nadal
1. Talla en trossos ben petits 2 escalunyes, 4 cogombrets i una mica de cibulet.
2. Mescla-ho tot amb 2 cullerades d'oli d'oliva i mitja culleradeta de mostassa. Salpebra-ho.
3. Trinxa en daus molt petits 150 g de filet de vedella.
4. Afegeix-los a la mescla anterior i remena-ho molt bé.
5. Escalfa 12 vol-au-vents uns 5 minuts al forn a 180 ºC.
6. Deixa’ls refredar. Farceix-los amb la mescla.
7. Corona’ls amb un ou de guatlla a la planxa. Es recomana menjar-ho immediatament.
Torrada de foie-gras fresc amb melmelada
Foie-gras disponible per la campanya de Nadal
1. Fes les peces de foie-gras tomba i tomba en una paella molt calenta i sense oli, fins que s’enrosseixin.
2. Talla el pa de vidre per la meitat i cada meitat en dos, per fer-ne 4 llesques.
3. Torra-les i posa un tros de foie-gras a sobre de cadascuna d'elles.
4. Damunt de cada llesca posa 1 culleradeta de melmelada de tomàquet, una mica de sal en escates i una branqueta de cibulet.
Vol-au-vent de salmó i mascarpone
Vol-au-vent disponible per la campanya de Nadal
1. Mescla 150 g de mascarpone amb sal i pebre, herbes tallades ben fines (cibulet, alfàbrega i coriandre) i una mica de suc de llimona.
2. Posa la mescla de mascarpone dins de cada vol-au-vent i afegeix-hi el salmó fumat a tallets o a dauets.
3. Per acabar, decora-ho amb ou filat (disponible per la campanya de Nadal) i una mica de la ratlladura de la pell d'una llimona.
Pop brasejat sobre hummus
1. Marca les potes de pop a la planxa o en una paella, perquè s’enrosseixin. Trosseja el pop un cop brasejat.
2. Estén hummus a la base d'un plat o una plata, i posa-hi a sobre els trossos de pop.
3. Empolsa-hi una mica de pebre vermell dolç i sal en escates.
4. Afegeix-hi un bon raig d'oli d'oliva.
Altres recomanacions
Per Nadal, no hi ha res millor per compartir que uns moments dolços amb la nostra selecció exquisida de torrons i bombons.
Pren nota d’aquestes quatre receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal.