Explora l'autèntic gust portuguès amb el nostre polvo à lagareiro, perfecte per a celebracions i trobades especials!

Polvo à lagareiro: la tradició de la cuina portuguesa!

02 de novembre de 2023

Benvinguts a un nou viatge pels gustos autèntics de Portugal! Avui et portem la recepta de pop a l’estil lagareiro, un plat tradicional que forma part de la gastronomia portuguesa. Caracteritzat per la simplicitat i un gust intensament bo, aquest plat és una tria perfecta per a un dinar familiar de diumenge o un sopar especial amb els amics. Segueix-nos en aquest pas a pas i descobreix com preparar aquest plat.

Pas a pas

Ingredients per a 4 persones:

  • 600 g de patata
  • Flor de sal
  • 8 potes de pop
  • 6 grans d'all
  • 150 ml d'oli d'oliva

Preparació

1. Comença bullint aigua amb una bona quantitat de flor de sal. Cuina 600 g de patates amb la pell fins que estiguin tendres. Aquest procés realça el gust natural de les patates i dona un toc especial al plat.

Paso 1 Receta Imagen Pulpo a la Lagareiro: hervir patatas

2. Un cop cuites, retira les patates de l'aigua i aixafa-les lleugerament. La idea no és fer-ne un puré, sinó trencar-les una mica, perquè absorbeixin millor els gustos mentre es rosteixen.

Paso 2 Receta Pulpo a la Lagareiro: aplastar ligeramente las patatas

3. Posa les patates en una safata de forn. Posa-hi 8 potes de pop netes al damunt. Aixafa 6 grans d'all i distribueix-los sobre el pop i les patates. Rega-ho generosament amb uns 150 ml d'oli d'oliva. Assegura’t que tot quedi ben impregnat.

Paso 3 Receta Pulpo a la Lagareiro : colocar las patatas y pulpo en una bandeja de horno

4. Posa la safata al forn, prèviament preescalfat, a 180 ºC durant uns 20 minuts o fins que el pop i les patates s’enrosseixin lleugerament. Aquest procés no només cuina el pop, sinó que també dona a les patates una textura cruixent per fora i suau per dins.

Paso 4 Receta Pulpo a la Lagareiro: lleve la bandeja al horno, previamente precalentado

Secret del xef

Per donar un toc encara més especial a aquest plat, prova de fregir uns grans d'all laminats amb oli fins que estiguin rossos i cruixents. Escampa’ls sobre el pop i les patates abans de servir-ho. Acaba-ho amb una mica de vinagre de vi negre i julivert picat, per aportar frescor i acidesa al plat. Un suggeriment d'acompanyament són els espinacs saltats amb all i oli. Complementen perfectament els gustos del mar.

Espinacas salteadas con ajo y aceite

I llest! Amb aquests passos senzills, pots portar un tros de la cuina portuguesa a la teva taula. Bon profit!

Altres recomanacions

Et ve de gust servir còctels especials als teus convidats? Te’n deixem unes idees.

Si busques idees per a plats de peix, aquí tens aquesta recepta de bacallà amb mussolina d’all.