Descobreix la versatilitat i el gust exquisit de les nostres migas de coliflor especiades. Saps que en pots preparar moltes receptes? Per això, és un producte que cal tenir sempre a mà al congelador. Preparades amb julivert picat, ceba, sal i all, aquestes migas estan a punt per assaborir en qualsevol moment.
Molt fàcils de preparar, les nostres migas de coliflor són ideals com a guarnició o com a ingredient principal en una gran varietat de receptes. Tant si les fas servir com a simple acompanyament com per fer plats més elaborats, aquestes migas sempre són una opció saludable i saborosa per a tots els paladars.
Segueix el pas a pas per preparar les nostres receptes amb migas de coliflor
Bolonyesa de coliflor
Ingredients:
- 450 g de migas de coliflor.
- 200 g de xampinyons.
- 1 ceba.
- 2 grans d'all.
- 1 bitxo.
- 3 cullerades de tomàquet concentrat.
- 300 g de tortiglioni.
- 40 g de formatge grana padano.
Preparació:
1. Talla els xampinyons a trossos ben petits.
2. Pica la ceba a trossos petits i els grans d'all en làmines.
3. Enrosseix la ceba en una paella amb un rajolí d'oli. Després afegeix-hi els alls i el bitxo, i sofregeix-ho uns minuts.
4. Afegeix-hi els xampinyons i, tot seguit, les migas de coliflor. Condimenta-ho amb sal i pebre. Cuina-ho uns minuts més.
5. Incorpora el tomàquet a la mescla, remena-ho i cuina-ho durant 2 minuts més.
6. Mentrestant, cuina la pasta seguint les instruccions del fabricant.
7. Escorre la pasta i reserva dos cullerots de l'aigua de la cocció.
8. Afegeix la pasta a la paella amb la bolonyesa, juntament amb la meitat del formatge parmesà i l'aigua de la cocció que has reservat.
9. Empolsa-hi la resta del formatge parmesà i serveix-ho.
Pannacotta de coliflor
Ingredients:
- 250 g de migas de coliflor.
- 250 ml de llet.
- 150 ml de nata per cuinar.
- 3 fulls de gelatina.
- 12 gambes pelades.
- ½ llimona.
- 1 culleradeta de succedani de caviar.
- 1 mica de sal en escates.
Preparació:
1. Bull a foc molt baix les migas de coliflor, la llet i la nata durant uns 20 o 30 minuts. Ha de bullir molt lentament.
2. Tritura les migas de coliflor, la llet i la nata juntament amb la gelatina prèviament remullada en aigua freda. Condimenta-ho amb sal i pebre al gust.
3. Aboca una part de la mescla en un plat fondo i deixa-la refredar perquè se solidifiqui.
4. Talla les gambes crues a trossos i amaneix-les amb sal i unes gotes de llimona.
5. Serveix les gambes sobre la panna cotta de migas de coliflor i completa amb una cullerada de succedani de caviar i un toc de sal en escates.
Smash de coliflor
Ingredients:
- 450 g de migas de coliflor.
- 50 g de mantega.
- 200 ml de llet.
- Una mica de nou moscada.
- 6 gambes pelades.
- 1 gra d'all.
- 1 bitxo.
Preparació:
1. Bull les migas de coliflor amb llet i afegeix-hi aigua fins a cobrir-les. Cou-les durant uns 2 minuts. Assegura’t que quedin ben tendres.
2. Cola les migas de coliflor (reserva’n el líquid) i afegeix-hi la mantega, la sal, el pebre i la nou moscada. Tritura-ho amb una forquilla fins a aconseguir un puré molt espès. Si cal, afegeix-hi una mica del líquid que has reservat i descarta’n la resta.
3. Salta les gambes amb una mica d'oli d'oliva i afegeix-hi l'all, sal i el bitxo.
4. Serveix les gambes sobre el puré de coliflor i aboca tot el suc de les gambes sobre el puré.
Tacos mexicans de trinxat de coliflor
Ingredients:
- 300 g de migas de coliflor.
- Una mica de comí.
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç.
- 2 cebes vermelles.
- ½ tassa de vinagre de poma.
- 1 cullerada de sucre.
- 1 alvocat.
- 1 paquet de minitortilles de blat.
- Coriandre al gust.
- 1 llima.
Preparació:
1. Afegeix una mica d'oli d'oliva en una paella grossa i escalfa-la a foc mitjà-alt.
2. Afegeix-hi les migas de coliflor en tandes per evitar que deixin anar massa aigua. Salta-les fins que es comencin a caramel·litzar.
4. Quan tinguin una mica de color, retira-les del foc i condimenta-les amb sal, pebre, comí i pebre vermell.
5. Talla la ceba vermella a la juliana fina i reserva-la en un bol.
6. Bull el vinagre amb la mateixa quantitat d'aigua, una mica de sal i el sucre. Aboca la mescla sobre la ceba i reserva-la a la nevera almenys una hora.
7. Escalfa les minitortilles de blat en una paella pels dos costats i després afegeix-hi la coliflor, alvocat a rodanxes, cogombrets i la ceba, i acompanya-ho amb llima i coriandre.
Altres recomanacions
Altres recursos que has de tenir al congelador són les nostres verdures congelades: pebrot, julivert, ceba i all trossejat.
Si cerques més idees per cuinar amb coliflor, dona un cop d'ull a les nostres receptes i trucs de cuina amb coliflor i bròcoli.
Coneixes el tomàquet anhel? Tasta’n el gust intens i dolç, equilibrat amb una baixa acidesa.