Gaudeix preparant les receptes més saboroses amb la nostra massa de pasta de full sense gluten.
El procés d'elaboració fa que tingui una textura més cruixent, i això la diferencia d'altres masses per cuinar. A més, la massa de pasta de full sense gluten manté les mateixes propietats que la massa de pasta de full comuna tant en la cocció com en el resultat final. Si ets dels qui els agrada la pasta de full per elaborar receptes, segueix els passos que et mostrem tot seguit.
Pasta de full de pera, canyella i nou
Ingredients:
- 2 paquets de massa de pasta de full sense gluten
- 1 ou batut
- Canyella en pols al gust
- 3 cullerades de nous picades gruixudes
- Iogurt grec al gust
Per a la crema:
- 150 g de llet sencera
- 1 canonet de canyella
- 2 rovells d'ous M
2 cullerades de sucre - 1 cullerada de maizena
- 1 culleradeta de mantega
Per a les peres:
- 65 g de sucre groc
- 2 cullerades de mantega
- Una mica de sal
- 2 peres
1. Per a la crema, escalfa la llet amb un canonet de canyella en un cassó fins que bulli.
En un bol, mescla els rovells d'ou amb el sucre i la maizena. Retira el canonet de canyella i aboca la llet calenta per sobre de la mescla, sense deixar de remenar. Torna a posar la mescla al foc i remena-la contínuament, fins que s’espesseixi. Afegeix-hi la mantega i mescla-ho. Reserva-ho.
2. Per fer les peres, posa el sucre, la mantega i la sal en una paella i escalfa-la a foc mitjà-alt. Talla les peres en quarts i cada quart en 3-4 talls i posa’ls a la paella. Cuina’ls en el sucre fins que s’enrosseixin.
3. Talla 8 quadrats de pasta de full, punxa’ls lleugerament amb una forquilla i pinta’n les vores amb l'ou batut. Estén-hi la crema de canyella al centre i empolsa-hi una mica de canyella en pols. Posa-hi al damunt els talls de pera i una mica de l'almívar.
Escampa-hi les nous i fes-ho al forn preescalfat a 180 ºC durant 20 minuts.
Retira-ho, serveix-ho amb iogurt grec i decora-ho amb fulles de menta.
Pasta de full de pernil, espàrrecs i parmesà
Ingredients:
- 80 g de formatge crema
- Pebre negre al gust
- Ratlladura de pell de ½ llimona
- 1 culleradeta d’orenga
- 60 g de formatge «da ilha» (de les Açores)
- 2 paquets de massa de pasta de full sense gluten
- 8 talls de pernil
- 24 espàrrecs
- 1 ou batut
- Llavors de sèsam al gust
1. En un bol petit, mescla el formatge crema amb el pebre, la ratlladura de llimona, l'orenga i la meitat del formatge ratllat.
2. Talla 8 quadrats de pasta de full, punxa’ls lleugerament amb una forquilla i estén-hi la mescla de formatge per sobre.
3. Posa un tall de pernil i 3 espàrrecs en cada quadrat.
4. Doblega dues cantonades del quadrat cap al centre i tanca’l. Pinta la superfície de la massa amb l'ou batut i empolsa-hi les llavors de sèsam.
Fes-ho al forn preescalfat a 180 ºC durant 20 minuts.
Converteix-te en un autèntic xef i prepara aquestes receptes sense gluten, fàcils i saboroses, dolces i salades, per a tots els gustos.
Altres recomanacions
Sabies que al nostre web hi ha diverses receptes ideals per a persones intolerants al gluten? Tasta-les!