Coneix els nostres suggeriments d’espatlla de xai per a aquestes festes.

Espatlles de xai de Mercadona

26 de octubre de 2023

L’espatlla de xai és un dels plats emblemàtics de Nadal. Aquesta carn vermella és molt apreciada pel seu gust excepcional i la seva carn tendra i sucosa, que permet les preparacions culinàries més variades.

A Mercadona t’oferim diverses opcions perquè comparteixis una espatlla de xai suculenta amb els teus, des de receptes tradicionals que requereixen força dedicació a la cuina fins a opcions de plats per encàrrec i altres alternatives per als qui no volen invertir tant de temps, però també busquen la màxima qualitat. Totes elles capaces de satisfer els paladars més exigents.

Aquest producte estrella no pot faltar a la taula de Nadal. Quina opció tries?

Com pots consumir l’espatlla de xai a Mercadona?

Pa de cordeiro

Paletilla de cordero, fresca o congelada Mercadona

La pots trobar tant fresca com congelada (temps de descongelació és entre 24 i 36 hores). Ben cuinada, serà l'ànima d'una recepta molt nadalenca que evoca la calidesa i l'alegria de les festes.

Et suggerim dues receptes imbatibles: espatlla de xai rostida amb salsa de tòfones.

Recepta d'espatlla de xai rostida amb salsa de tòfones

Ingredients

  • 1 espatlla de xai.
  • 25 g de tòfona.
  • 1 ceba.
  • 50 g de mantega.
  • Cibulet.
  • Oli d'oliva.
  • Mitja copa de brandi.
  • Aigua.
  • Pebre.
  • Sal.

Pas a pas

  • Salpebra l’espatlla i amaneix-la amb oli.
  • Fes-la al forn durant 90 minuts, a 180 ºC.
  • Posa una mica d'oli i la meitat de la mantega en una paella.
  • Sofregeix-hi la ceba tallada ben petita.
  • Afegeix-hi la tòfona picada, una mica de sal i el brandi.
  • Redueix l'alcohol.
  • Afegeix-hi el suc del xai i la mantega restant.
  • Redueix-ho al gust.
  • Serveix l’espatlla amb la salsa per sobre.
  • Decora-ho amb el cibulet.

Espatlla d’anyell rostida a la secció A punt per Menjar

Disponible per la campanya de Nadal

Paletilla de cordero lechal asada en Listo para Comer en Mercadona

Aquesta peça de carn es distingeix pel seu gust i la seva textura tendra i suau, juntament amb una pell daurada i cruixent després de cuinar-la amb un procés acurat.

L’espatlla es marina amb una combinació d'ingredients que en realcen el gust, entre els quals hi ha la llimona, la sal, el romaní i la farigola.

Acompanyada de patates a rodanxes i cebetes confitades, l’espatlla d’anyell esdevé un imprescindible a la taula de Nadal.

Espatlla de xai rostida amb salsa, al lineal de plats preparats (en botigues on no hi ha la secció A punt per Menjar)

Disponible per la campanya de Nadal

Paletilla de cordero asada con salsa, en el lineal de platos preparados (en tiendas donde no hay Listo para Comer) Mercadona

Una preparació molt fàcil i ràpida, que tindràs a punt en tot just uns minuts. A més, porta salsa, de manera que només has de preparar una guarnició si vols.

Preparació

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Treu l’espatlla de l’envàs i posa-la en un recipient apte per al forn. Treu el protector de l'os de l’espatlla.

3. Escalfa-la al forn durant 15 minuts, a 180 ºC.

4. Aboca-hi la salsa per sobre i posa-la al forn 5 minuts més.

Altres recomanacions

Et suggerim una altra recepta d’espatlla de xai amb patates amb romaní.

Troba inspiració per als menús de Nadal a la nostra secció de receptes.

Què et semblen uns bombons per compartir durant la sobretaula de Nadal?