Una de les tradicions culinàries més populars a Espanya són els montaditos. El seu mos perfecte i la seva infinitat d'elaboracions els fan molt apetibles en qualsevol ocasió. El seu consum s'origina en els segles XV i XVI on el pa era l'aliment bàsic de la població i al qual se li afegien (“muntaven”) diversos ingredients disposats un damunt de l'altre, els quals variaven segons la temporada. D'aquí el seu nom.
Montaditos amb ingredients bàsics
Hi ha moltes formes de variar la recepta dels montaditos. Depenent de la regió, dels aliments de temporada i, sobretot, de la imaginació que posis a l'hora d'elaborar-los.
A Mercadona hem preparat dos montaditos senzills i amb ingredients fàcils de trobar durant tot l'any en els nostres supermercats. Es tracta del montadito de sobrassada amb formatge brie i ruca, i el montadito amb formatge de cabra en rul·lo, ceba fregida cruixent i salsa de mel i mostassa.
Mira aquest vídeo i descobriràs que senzill i ràpid és elaborar aquests dos montaditos de formatge que et proposa Mercadona.
O segueix el nostre pas a pas per preparar aquests deliciosos montaditos:
Montadito de sobrassada amb formatge brie i ruca
Per a quatre persones
Ingredients:
- 1 terrina de sobrassada
- 1 falca de formatge brie
- 1 paquet de ruca
- 1 barra de pa tallada en llesques
1. Untar el pa amb sobrassada.
2. Afegir unes rodanxes de formatge brie.
3. Gratinar al forn fins que agafi un color daurat.
4. Treure del forn i afegir la ruca.
Montadito de formatge de cabra amb ceba cruixent i salsa de mel i mostassa
Per a quatre persones
Ingredients:
- 1 rul·lo de formatge de cabra
- 1 pot de ceba fregida cruixent
- 1 envàs de salsa de mel i mostassa
- 1 barra de pa tallada en llesques
1. Posar el formatge de cabra sobre una llesca de pa.
2. Gratinar al forn.
3. Afegir la salsa de mel i mostassa.
4. Decorar amb la ceba fregida cruixent.
Altres recomanacions
Tens un sopar a casa i vols completar el menú? Marida els montaditos amb la nova cervesa Vermella de Mercadona o descobreix el falafel amb tahina, una opció original per a un menú més exòtic.