Has tastat el pagre? A partir d'ara, ja pots trobar aquest peix tan saborós a les nostres botigues.
Si encara no el coneixes, t'expliquem les seves característiques principals i et suggerim que posis en pràctica 5 receptes delicioses amb aquest peix com a ingredient principal. T’encantaràn!
Característiques del pagre
Es tracta d'un peix blanc, semigràs, de color rosat amb reflexos blaus, amb el morro aplatat.
El pagre té un gust intens i una textura compacta. Habitualment es consumeix al forn. A Mercadona el pots trobar a totes les nostres botigues, excepte a les Canàries:
- Sencer sense netejar.
- Sencer net.
- Obert pel dors net.
Segueix el pas a pas de les nostres receptes de pagre
Pagre sobre llit de patates i ceba
- Preescalfeu el forn, a dalt i a baix, a 180-200 ºC.
- En una plata, feu un llit de 400 g de patates tallades a rodanxes fines, 3 grans d’all partits per la meitat, 100 g de ceba i 3 fulles de llorer. Cobriu-ho amb 100 ml de brou de peix.
- Poseu-ho al forn durant uns 20 minuts.
- Traieu-ho del forn i poseu-hi el pagre al damunt (net i sense espines ni escates). Poseu-hi una mica de sal en escates.
- Cuineu-ho al forn uns altres 20 minuts aproximadament, fins que la pell es comenci a enrossir.
- Serviu-ho empolsant sobre el pagre una mica de julivert molt picat i amb un rajolí d'oli d'oliva.
Pagre amb crosta de pa ratllat
- Feu un llit de patates i ceba igual que en la primera recepta. Poseu-ho al forn a 180 ºC, durant 20 minuts.
- Piqueu 150 g de pa ratllat amb 2 grans d'all i 20 g de julivert, la ratlladura de la pell de ½ llimona, clau d’espècia i pebre negre al gust.
- Tritureu-ho tot i cobriu el pagre (net i sense espines ni escates).
- Un cop cobert el pagre, feu-li unes incisions al llom i poseu-hi 3 mitges rodanxetes de llimona.
- Poseu-lo al forn durant 25 minuts a 180 ºC. Traieu-lo quan la crosta s’hagi enrossit i serviu-lo.
Pagre amb verdures
- Feu un llit de 250 g de patates i 100 g ceba com en la primera recepta.
- Afegiu-hi 200 g de tomàquet d'amanida, 8 pebrots de Padrón (o 2 pebrots verds de fregir), 80 g de pastanaga, 50 g d'api i pebre negre al gust.
- Sobre les verdures, poseu-hi el pagre obert pel dors (net i sense espines ni escates).
- Feu-lo al forn de 12 a 15 minuts, a 180 ºC, i serviu-lo.
Pagre amb sofregit d'alls i bitxo
- Poseu el pagre obert pel dors (net i sense espines ni escates) al forn, amb una miqueta de sal i oli, durant 15 minuts a 180 ºC.
- Mentrestant, talleu els 3 grans d'all en làmines i fregiu-los amb una mica d'oli.
- Abans que agafin color, afegiu-hi els 2 bitxos i un pebrot de romesco.
- Quan s’enrosseixi, retireu-ho del foc.
- Traieu el pagre del forn i ruixeu-lo primer amb 50 ml de vinagre blanc per sobre i, a continuació, amb el sofregit d'alls i bitxo.
- Empolseu-hi 5 g de julivert picat.
Pagre amb salsa de pebrots i tomàquet
- Bulliu 6 patates petites amb pell.
- Piqueu 350 g de pebrot vermell, 350 g de pebrot verd i 140 g de ceba morada.
- Ofegueu la barreja en 100 ml d'oli.
- A mig sofregir, afegiu-hi 300 g de tomàquet ratllat, la sal i 10 g de coriandre picat.
- Poseu el pagre sencer (net i sense espines ni escates) en una safata de fang, amb una miqueta de sal i oli, i feu-lo al forn durant 20 minuts a 180 ºC.
- Serviu-lo amb la salsa de pebrots i amb la guarnició de patates bullides.
Altres recomanacions
Si necessites idees per a les postres, et suggerim alguna d'aquestes receptes amb el nostre Llevat en pols Hacendado.