T'expliquem com es fabrica la nostra verdura congelada per conservar-ne totes les propietats nutricionals i organolèptiques.

Com es fabrica la verdura congelada de Mercadona

26 de juny de 2023

Consumir verdures és absolutament fonamental en el nostre dia a dia. A Mercadona te n’oferim opcions diferents, com ara les verdures congelades, que mantenen la qualitat dels nutrients i conserven el gust natural, la textura, l’aroma i el color.

Tenir aquests productes al congelador, sempre a mà, t'ajuda a organitzar l’alimentació diària i t’ho fa més fàcil a l'hora de cuinar.

Vols conèixer com són els nostres processos d'elaboració de verdura congelada? T'ho expliquem amb detall:

Pas a pas del procés de fabricació de la nostra verdura congelada

Durant la temporada de collita, es cull i es congela la quantitat adequada per a tot un any.

Cuidem cada detall del procés, des del conreu, amb la selecció de les millors llavors i el millor camp per al producte, fins a la collita, en què s’assegura que les verdures assoleixin el seu moment òptim de maduració.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Un cop collides, per assegurar la qualitat del producte, les transportem tan ràpidament com sigui possible i iniciem el procés d'ultracongelació.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Quan arriben a la fàbrica, es netegen en fresc per retirar la terra i les restes de brutícia.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Un cop netes, se sotmeten a un procés d'escaldat per garantir-ne les propietats pel que fa a gust, olor, color i textura.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Posteriorment, es refreden per aturar el procés de cocció.

A continuació, arriba el moment de la ultracongelació, que es fa amb el producte en moviment constant, de manera individual i a 40 ºC sota zero. Això permet que el fred arribi de manera molt ràpida al nucli del producte, la qual cosa en manté totes les propietats organolèptiques i nutricionals intactes.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Per a garantir la seguretat alimentària, fem controls de qualitat al llarg de tot el procés. Per exemple, abans de l'envasament, les màquines de selecció làser fan un control de detecció de cossos estranys.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

L'envasament en bosses es fa segons la demanda del mercat. S'emmagatzemen en grans càmeres intel·ligents i totalment automatitzades, a temperatures molt baixes, on es garanteix sempre la cadena de fred.

Cómo se fabrica la verdura congelada de Mercadona.

Gràcies a aquestes tècniques avançades, pots gaudir d'una àmplia gamma de verdures congelades d'alta qualitat, fresques i saludables, que mantenen les propietats nutricionals durant tot l'any.

Característiques de les nostres verdures congelades

Molt versàtils: aquests ingredients et permeten fer una gran varietat de preparacions diferents i aporten equilibri als teus plats. Purés, brous, arrossos, pastes, guarnicions, ensalada russa, samfaines, escalivades, gaspatxo, etc.

Més comoditat: no hi ha res més còmode que emmagatzemar el producte al congelador i poder-ne fer ús quan el necessites. D'aquesta manera, t'estalvies el temps de pelar i picar els ingredients.

Conservació excel·lent: es mantenen en bon estat durant molt de temps. A més, molts dels nostres productes de verdura congelada inclouen un tancament ZIP que en facilita una conservació òptima.

Fresques i saludables: la nostra verdura congelada és igualment saludable. Gràcies a tots els processos de qualitat que duem a terme, garantim la frescor del producte, el gust, les propietats organolèptiques i els beneficis.

Altres recomanacions

Per conservar tota mena de productes, pots comptar amb les nostres bosses zip de congelació. Troba’n aquí tota la informació i alguns trucs infal·libles.