Cuines amb la nostra ceba caramel·litzada? És un condiment culinari excepcional amb què pots afegir un toc dolç a una gran varietat de plats.
Però el millor de tot és la seva comoditat. Et facilita la vida a la cuina, ja que és un producte a punt per consumir i afegir als plats. T’imagines estalviar-te l'esforç i el temps que passes tallant, sofregint i caramel·litzant la ceba?
Gaudeix de la textura de la nostra ceba caramel·litzada: és suau i tendra, perfecta per realçar el gust dels plats i estendre en torrades, hamburgueses i pizzes, o per acompanyar carns i formatges. És molt més que un simple ingredient. Descobreix-la!
Segueix el pas a pas per cuinar aquestes quatre receptes amb ceba caramel·litzada (per a dues persones)
Hamburguesa amb ceba caramel·litzada
1. Cuina 2 hamburgueses de boví i porc en una planxa o paella àmplia a foc viu.
2. Així que giris les hamburgueses, posa-hi un tall de formatge tendre a sobre. A la mateixa paella, escalfa 1 cullerada de ceba caramel·litzada i, de seguida, posa-la damunt del formatge.
3. Posa 3 talls de pernil entre paper vegetal i fes-los 1 minut al microones perquè quedin cruixents.
4. Torra 2 pans tipus brioix a la paella per la part interior.
5. Per muntar les hamburgueses, posa a la part de baix del pa una mica de quètxup zero, a sobre una mica de ruca, l'hamburguesa amb el formatge i la ceba i, per acabar, el pernil cruixent trossejat.
Torrada de ceba caramel·litzada, brie i nous
1. Talla una baguet a llesques. A cada llesca, afegeix un tall gruixut de formatge brie i 1 culleradeta de ceba caramel·litzada.
2. Posa totes les llesques al forn parell de minuts, a 200 ºC.
3. Així que treguis les llesques del forn, corona-les amb unes nous trossejades i una branqueta de cibulet.
Lluç amb patates i ceba caramel·litzada
1. Posa a coure 2 patates mitjanes amb la pell uns 20 minuts des que l'aigua arrenqui el bull. Reserva-les.
2. En una paella, escalfa 4 cullerades de ceba caramel·litzada i, així que comenci a "ballar", afegeix-hi ½ got de vi blanc. Cuina-ho uns minuts fins que l'alcohol s’evapori.
3. Pela les patates i talla-les a rodanxes d’1,5 cm aproximadament. Posa-les a la base d'un recipient apte per al forn, salpebrades i amb un rajolí d'oli.
4. Posa 2 filets de lluç a sobre de les patates amb la pell cap avall i reparteix la ceba caramel·litzada sobre els lloms.
5. Posa-ho al forn uns 10 minuts, a 180 ºC. Quan ho treguis del forn, empolsa-hi julivert picat.
Pasta amb ceba caramel·litzada
1. Posa a coure 180 g de tortiglioni en aigua salada abundant.
2. En una paella, escalfa 2 cullerades de ceba caramel·litzada. De seguida, afegeix-hi 100 ml de nata fresca per cuinar i 100 g de formatge gorgonzola.
3. Quan la mescla estigui calenta, afegeix-hi 1 culleradeta de farina de blat de moro dissolta en un raig d'aigua freda.
4. Després de coure la pasta uns 8-9 minuts, escorre-la i afegeix-la a la paella amb la salsa de formatge. Afegeix-hi un cullerot de l'aigua de cocció i remena-ho tot a foc viu.
5. Empolsa-hi nous trossejades, barreja-ho i emplata-ho.
Altres recomanacions
Si tens temps de cuinar, a Mercadona disposes de cinc tipus de ceba natural diferents. T’expliquem els usos més freqüents.
Pren nota d'aquestes receptes amb salses quètxup per als sopars informals.