Imatge de com seran les noves oficines de Mercadona el 2021 a Albalat dels Sorells, València

Mercadona inicia la segona fase de les seves instal·lacions a Albalat dels Sorells (València)

25 de gener de 2018
  • La inversió prevista és de 80 milions d'euros i es destinaran importants recursos per construir uns edificis eficients energèticament, responsables en l'ús de l'aigua i amb espais estratègicament orientats per optimitzar la il·luminació natural.
  • En la seva construcció participaran una mitjana de 150 proveïdors, que donaran ocupació a més de 600 persones durant la fase d'obra.
  • La companyia té previst aprofitar l'entorn natural que encercla la parcel·la de més de 25.000 metres quadrats i construir tres nous edificis envoltats de zones verdes.
  • Les noves oficines tindran una capacitat aproximada per a 1.000 persones. La construcció de les noves oficines sostenibles finalitzarà el 2021 i s'instal·laran al costat del Centre de Processament de Dades (CPD) i del Centre de Serveis que la companyia va inaugurar el 2014.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, inicia la segona fase del seu projecte a Albalat dels Sorells (València), amb la construcció de les seves noves oficines a aquest municipi. D'aquesta manera es consolida el projecte que la companyia va començar el 2012 amb la construcció del Centre de Processament de Dades (CPD) i del Centre de Serveis, inaugurats tots dos el 2014.

La inversió prevista en aquesta segona fase és de 80 milions d'euros i part dels recursos es destinaran a optimitzar al màxim l'espai per garantir la sostenibilitat de les oficines. De moment les obres han començat amb els primers moviments de terra però, per a la seva totalitat, està previst col·laborar amb 150 proveïdors d'obres que donin ocupació a 600 persones.

La construcció de les noves oficines sostenibles es realitza sobre un parcel·la de més de 25.000 metres quadrats i està previst que finalitzi el 2021. L'objectiu és construir tres edificis i un aparcament subterrani amb una capacitat aproximada per a 1.000 treballadors.

Noves oficines sostenibles amb l'entorn

Mercadona desenvoluparà aquest projecte en col·laboració amb ERRE Arquitectura, aprofitant al màxim l'orientació i il·luminació natural de l'entorn. D'aquesta manera, s'aconsegueixen espais més confortables i amb il·luminació natural per als treballadors i es redueix el consum elèctric en il·luminació. A més, mitjançant l'obertura de grans patis, s'introduirà il·luminació natural en l'aparcament subterrani perquè resulti més agradable, es redueixi el consum elèctric i estigui al mateix temps protegit de la pluja.

Quant a l'exterior, els edificis estaran envoltats de zones verdes i àrees de descans per fomentar la circulació natural de l'aire. La companyia aposta pels patis enjardinats pel fet que aquests espais singulars absorbeixen la contaminació i proporcionen oxigen, mesures que afavoreixen el confort dels empleats. A més, amb l'objectiu de realitzar un ús responsable de l'aigua, s'ha previst utilitzar les aigües pluvials per al reg d'aquestes zones verdes.

Finalment, el disseny interior de les oficines es recolza en espais oberts, connectats entre si i amb interiors senzills que aprofitin l'energia solar i la generació d'una atmosfera de treball que fomenti la productivitat i la creativitat. 

Estat actual de la parcel·la on aniran les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells, ValènciaEstat actual de la parcel·la on aniran les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells, València.

Simulació de com seran les noves oficines de Mercadona el 2021 a Albalat dels Sorells, ValènciaSimulació de com seran les noves oficines de Mercadona el 2021 a Albalat dels Sorells, València.