Cartell sobre la tonyina Hacendado amb tonyina fresca com a imatge principal

Tonyina Hacendado: un peix de Mercadona sostenible

26 de gener de 2018
 • El 100% de la tonyina en conserva Hacendado és de proveïdors compromesos amb la sostenibilitat.
 • A més, la companyia disposa d'una Política de Pesca que garanteix que el peix de Mercadona sigui sostenible.

El 100% de la tonyina en conserva Hacendado procedeix de caladors gestionats de manera responsable, gràcies al treball i col·laboració constant de Mercadona i el seu interproveïdor Escurís (Jealsa-Rianxeira) amb l’International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). L’ISSF és una coalició de científics, membres de la indústria de la tonyina i el Fons Mundial per la Natura (WWF) que té per objectiu millorar la sostenibilitat dels estocs mundials de tonyina amb la implementació de diverses pràctiques.

El nostre interproveïdor Escurís (Jealsa-Rianxeira) és auditat anualment per verificar el seu compromís amb totes les pràctiques de conservació que promou l’ISSF, incloent la traçabilitat total del producte i la formació dels capitans dels vaixells en bones pràctiques de sostenibilitat.

Tota la tonyina en llauna Hacendado ha estat capturada per vaixells que compleixen les següents condicions:

 • Estan abanderats en països membres/cooperants de les RFMOs (Regional Fisheries Management Organisations), organitzacions internacionals que administren totes les poblacions de peixos que es troben en un àrea específica o que se centren en espècies altament migratòries, especialment la tonyina.
 • Estan registrats en el PVR (Proactive Vessel Register), registre de bucs proactius de l’ISSF, i també els seus vaixells auxiliars (si els tenen).
 • El fet d'estar en el PVR implica complir una sèrie de requisits que poden veure's a la web de l’ISSF i que són auditats per MRAG Americas.
 • Compten amb observadors a bord: humans o electrònics.
 • Retenen el 100% de les captures, no realitzen rebuigs.
 • No utilitzen xarxes de deriva.
 • Prohibició del shark finning: el finning és una pràctica que consisteix a tallar l'aleta de tauró i tirar el cos de l'animal a la mar.
 • No realitzen transbords en alta mar.
 • Compten amb nombre identificatiu que permet donar seguiment als vaixells.
 • Si utilitzen FADs (Fish Agregating Devices), aquestes són anti emmallament, és a dir, que l'obertura de la xarxa evita que altres espècies quedin enganxades en ella.
 • Tots els vaixells compleixen el Reglament (CE) 1005/2008 que lluita contra la pesca IUU.
 • Tots els vaixells compleixen la política de pesca sostenible de Mercadona.
 • Existeix total traçabilitat des del vaixell de pesca fins al consumidor final.

Tota la informació sobre la sostenibilitat de la tonyina en conserva Hacendado es pot consultar aquí.

Mercadona també disposa d'una Política de Compra de Productes de la Pesca que aposta per garantir la sostenibilitat dels productes pesquers que posa a la venda. Tots els interproveïdors i proveïdors de peix de Mercadona s'han compromès a complir amb aquesta política que fomenta bones pràctiques de pesca, recolza la pesca local i treballa per un consum responsable.

Tota aquesta informació està visible i accessible per als nostres clients en la cartelleria de les nostres botigues. 

Infografia sobre la tipologia de tonyina sostenible de venda a Mercadona

Addicionalment a aquestes mesures, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Pacte Mundial, iniciativa a la qual està adherida Mercadona des de 2011, es troba l’ODS 14 que promou la conservació i utilització sostenible dels mars i els recursos marins. Aquest objectiu promou, entre altres accions, reduir la contaminació marina o posar fi a pràctiques insostenibles de pesca.

Qualitat, preu i varietat del peix de Mercadona

El peix de Mercadona  ofereix una gran frescor, varietat i preu, ja que prové de proveïdors especialistes i de la col·laboració amb 12.000 pescadors de diverses llotges de la nostra costa. A més, oferim peix de llotja a Mercadona directe de la mar a la botiga, en menys de 24 hores.