Lliurament d’aliments de Mercadona al menjador social Sor Isabel Bonnín d’Inca

Tres supermercats de Mercadona donaran aliments diàriament al menjador social Sor Isabel Bonnín d’Inca

14 de maig de 2020
  • La companyia reforça la seva col·laboració amb el menjador social Sor Isabel Bonnín d’Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, amb el lliurament diari de productes de primera necessitat.
  • Mercadona intensifica les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Del començament d’any ençà, l’empresa ha donat 39.000 quilos de productes de primera necessitat a diferents entitats i organitzacions socials de les illes Balears amb què col·labora habitualment.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 125 tones d'aliments de primera necessitat només a les illes Balears.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha ampliat a tres el nombre de botigues responsables de donar aliments al menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca. A partir d'avui, dijous, les botigues ubicades a l'avinguda General Luque i al Mercat Cobert se sumen al supermercat de l'avinguda Rei Jaume I en el lliurament diari de productes de primera necessitat, com ara fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, amb l'objectiu que el menjador pugui preparar els àpats per a les persones i les famílies beneficiàries d'aquest servei que ofereix el menjador social amb què la companyia col·labora des del 2013.

El menjador social d'Inca es va remodelar íntegrament el 2018 i va canviar el seu nom pel d'una de les fundadores, sor Isabel Bonnín, en honor a la seva gran tasca. La incorporació de dues botigues més al repartiment d'aliments contribuirà a donar un millor servei a les més de 130 persones que acudeixen al centre diàriament.

Amb aquesta ampliació, els treballadors de la botiga situada a l’avinguda Rei Jaume I són els encarregats de portar al menjador els productes procedents dels tres supermercats amb les furgonetes de la companyia i de lliurar-los als treballadors i voluntaris de centre perquè preparin els àpats.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les illes Balears, Bárbara Ordás, assegura: “La situació d'excepcionalitat que estem vivint requereix per part nostra agilitat en les decisions per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Estem molt satisfets de reforçar la col·laboració amb aquest menjador social i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per ajudar a completar la dieta de les famílies, usuaris i usuàries que acudeixen a aquest centre".

Per la seva banda, la representant de Càritas Diocesana de Mallorca, Margalida Riutort, ha manifestat la seva satisfacció per reforçar aquest tipus de col·laboracions "que ajuden a augmentar els recursos diaris, encara més atesa la situació de gran excepcionalitat que estem vivint".

Del començament d’any ençà, Mercadona ha donat 39.000 quilos de productes de primera necessitat a les diferents entitats amb què col·labora a les illes Balears i ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials balears amb què col·labora habitualment, com ara el Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs d'aliments municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, el menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, el menjador social de Ca l’Ardiaca, gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma, el menjador social Tardor, gestionat per l'Associació Tardor de Palma, i els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany, gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 250 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments -4.304 a Espanya i 205 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Lliurament d’aliments de Mercadona al menjador social Sor Isabel Bonnín d’IncaLliurament d’aliments de Mercadona al menjador social Sor Isabel Bonnín d’Inca.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà