Taronges de proximitat a Mercadona

Taronges d’origen nacional a Mercadona

07 de novembre de 2019
  • Des del novembre fins al mes d'agost del 2020, pots trobar taronges de proximitat procedents de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries, segons la zona de la botiga.
  • Mercadona preveu comprar 230.000 tones de taronges de proximitat a més de 2.000 proveïdors locals de cítrics durant la campanya 2019-2020.

Ja pots trobar taronges d'origen nacional a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona. Des de principis de novembre fins al proper mes d'agost del 2020, Mercadona tindrà taronges de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries, segons la zona de la botiga, tant en malla com a granel.

Per a la campanya 2019-2020, Mercadona preveu comprar 230.000 tones de taronges a 2.000 proveïdors locals de cítrics. Les primeres taronges de la temporada són les de la varietat navelina; més tard, s’hi sumaran les taronges de les varietats navel/navelate, lane-late, lane-late powell i valencia-late.

Al principi de la temporada, aquesta fruita té un toc d'acidesa i, a mesura que avança la campanya, augmenta la dolçor. A més, totes les taronges de Mercadona ofereixen la màxima frescor i el punt òptim de maduració, gràcies a la logística sostenible de l'empresa que permet transportar les taronges de manera eficient en el menor temps possible.

Varietats diferents de taronges a Mercadona

Mercadona ofereix formats diferents per consumir la taronja i beneficiar-se d'aquesta fruita plena d'antioxidants naturals i vitamina C:

  • Taronges a granel.
  • Taronges en malla de 3 kg.
  • Taronges en malla de 6 kg.
  • Servei de suc de taronja acabat d’esprémer. En aquest servei, l'entrada de taronja d'origen local és més tardana, ja que es va incorporant progressivament des del mes de novembre. Tanmateix es garanteix igualment una taronja de gran sabor i qualitat.

Vídeo en castellà:

Origen de les taronges de proximitat de Mercadona

Gràcies als acords de Mercadona amb més de 2.000 proveïdors locals de cítrics, la companyia ofereix, tant a les seves botigues com en el servei online i de telecompra, taronges d'origen nacional des del novembre fins al mes d'agost de l'any següent.

Un cop s'esgota la producció de la taronja local, s'importen taronges d'altres orígens. Això només passa durant dos mesos de l'any: des del mes de setembre fins al mes de novembre, aproximadament. Així, més del 90 % del total de les taronges de Mercadona a la venda són d'origen local, fet que fa valer el producte nacional i aposta per la taronja de proximitat.

El 2018 les compres de Mercadona a Espanya van arribar a un valor superior als 18.600 milions d'euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.000 agricultors, 12.000 pescadors i 5.500 ramaders.

Mercadona se suma a la campanya del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació "Fruta y Verdura de aquí y de ahora", que recomana el consum de fruita i verdura de manera regular.