Botiga eficient de Mercadona a La Rinconada, Sevilla

Sevilla - Mercadona inverteix 30 milions en l'ampliació i la reforma de la seva xarxa de botigues a la província

02 de desembre de 2021
  • La companyia construeix tres nous supermercats i reforma uns altres quatre centres a la província per adaptar-los al seu Nou Model de Botiga Eficient, que incorpora novetats com la secció A punt per Menjar.
  • Amb les noves obertures, Mercadona tancarà l'any amb 72 supermercats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el seu esforç inversor a la província de Sevilla, on aquest any ha destinat 30 milions d'euros a l'ampliació i la millora de la seva xarxa de botigues. En concret, la cadena de supermercats ha reformat quatre establiments per adaptar-los al Nou Model Eficient de la companyia: dos a Alcalá de Guadaíra (c/ Duquesa de Talavera, 65, i Parc Comercial Guadaíra), un al municipi de Bormujos (c/ Miguel Hernández, 19) i el supermercat de Coria del Río, situat a l’av. Primero de Mayo, 52.

A més, enguany Mercadona ha construït tres nous supermercats a la província, als municipis de La Rinconada (c/ Sanidad Pública, s/n), que obre avui les portes; La Algaba (av. Santiponce, s/n), que obrirà demà, dia 3 de desembre, i Alcalá del Río (av. de Sevilla, 12), que s'inaugurarà el 9 de desembre vinent i serà obertura per tancament de l'actual, que no respon als estàndards que requereix la companyia. Aquests establiments també respondran al Nou Model de Botiga Eficient de la cadena. Amb les noves obertures (una per tancament i dues netes), Mercadona tancarà l'any amb 72 supermercats a la província de Sevilla (21 d'ells a la capital).

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra, amb millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Entre aquestes millores, hi ha una nova entrada al supermercat amb doble vidre que evita corrents d'aire, passadissos més amplis i un model de carretó de la compra i de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Així mateix, aquest nou model incorpora novetats com la secció A punt per Menjar, que té un total de 35 plats diferents que se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

Amb aquestes obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a Sevilla

Amb l'obertura avui del nou supermercat a La Rinconada, Mercadona disposa de 71 establiments a Sevilla (seran 72 al tancament del 2021) i un bloc logístic ubicat al municipi de Huévar del Aljarafe. En conjunt, al tancament de l’exercici passat sumava una plantilla amb ocupació estable i de qualitat de 4.473 persones.

Supermercat de Mercadona a La Rinconada, SevillaNova botiga eficient de Mercadona a La Rinconada, Sevilla.

Botiga eficient de Mercadona a La Algaba, SevillaNou supermercat de Mercadona a La Algaba.