Vaca pasturant en un dels camps del proveïdor de Mercadona Explotaciones Pons Marín

Procedència de la llet de Mercadona

10 de maig de 2018
  • El 100 % de la llet Hacendado és d'origen nacional. A més, més del 90 % dels productes lactis Hacendado, com formatge o iogurts, es fabriquen a Espanya.
  • Mercadona compra llet a més de 3.000 ramaders de tot Espanya per a la venda de llet Hacendado o a la fabricació de formatge i iogurts de la mateixa marca.

En l’aposta pel sector lacti, tota la llet Hacendado és d'origen nacional. Per a la venda de llet Hacendado o per a la fabricació de formatges i iogurts Hacendado, els interproveïdors o proveïdors especialistes lactis de Mercadona es proveeixen de més de 3.000 ramaders de diferents zones d'Espanya.

Amb l'objectiu de desenvolupar una Cadena Agroalimentària Sostenible amb el sector lacti nacional, la col·laboració amb els ramaders es basa en l'estabilitat, la projecció de futur, la seguretat en la compra i l'especialització.

Llet 100% de proximitat

Mercadona és signant de l’Acord per a l’estabilitat i la sostenibilitat del sector lacti i del programa Productes Lactis Sostenibles (PLS), tots dos impulsats pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), amb què es contribueix a fer valer l’origen nacional de la llet i es fomenta el consum de productes lactis, com ara a través del suport a la campanya Lácteos de aquí cada día mitjançant diverses accions de difusió en xarxes socials els darrers anys.

Això és una mostra més que Mercadona segueix desenvolupant el seu projecte de Cadena Agroalimentària Sostenible (CASPOPDONA), que persegueix emprendre la modernització de la cadena agroalimentària, objectiu per al qual durant tot aquest temps un dels factors clau ha estat estrènyer vincles amb els sectors agrícola, pesquer i ramader nacionals. Per a això, Mercadona col·labora amb 8.600 agricultors, 5.200 ramaders i 12.000 pescadors. Disposar d'una Cadena Agroalimentària Sostenible permet a Mercadona reforçar un assortiment eficaç, ja que disposa dels millors proveïdors del seu sector: proveïdors cada vegada més locals i especialistes.

A més, l'aposta de Mercadona pel sector lacti nacional ha estat constant. Ja l'any 2012 Mercadona va decidir pagar 2,5 cèntims més per litre de llet, sense repercutir-los en el preu del consumidor final, per beneficiar els ramaders nacionals que subministren la llet Hacendado. El 2015 Mercadona i els seus proveïdors lactis també van apujar el preu de la llet als seus ramaders en el marc del compromís amb la sostenibilitat del sector.

Qualitat de la llet Hacendado

La llet de Mercadona és un producte de gran qualitat. A més, ha estat reconeguda en diverses ocasions pels consumidors entre les millors llets del país.