Responsable de Mercadona a les Canàries durant el lliurament d’aliments al menjador social Associació Virgen de la Esperanza

Mercadona va donar 780 tones de productes de primera necessitat a les Canàries durant el 2020

15 de febrer de 2021
  • La companyia ha reforçat el seu compromís amb les entitats benèfiques i els menjadors socials amb què col·labora i ha incrementat fins a un 63 % els lliuraments respecte de l'any anterior a causa de la crisi sanitària i econòmica.
  • El 2021 ha incorporat tres centres més a Tenerife, als quals lliurarà diàriament productes de primera necessitat: l’Associació Virgen de la Esperanza, Café y Calor i el centre gestionat per la Creu Roja Assemblea Comarcal de La Laguna, Tegueste i El Rosario.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 780 tones d'aliments i productes de primera necessitat el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de les Canàries. Aquesta quantitat, que equival a 13.000 carretons de la compra, suposa un 63 % més que la quantitat lliurada l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

La companyia continua el 2021 amb aquesta tasca i, del començament d'any ençà, ha incorporat tres centres més de Tenerife a la seva xarxa de repartiment. Així, l’Associació Virgen de la Esperanza, Café y Calor (Càritas) i l’Assemblea Comarcal de La Laguna, Tegueste i El Rosario (la Creu Roja) reben diàriament aliments com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes.

Aquests centres se sumen a l’Associació Padre Laraña, La Milagrosa i la Fundació Canària José Luis Montesinos, amb què la companyia de supermercats ja col·laborava a l’illa.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els aliments als menjadors socials i centres amb què col·labora diàriament a les Canàries i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. De vegades, els centres mateixos s’encarreguen d’anar a buscar la mercaderia directament al supermercat.

A banda dels 15 menjadors socials i centres als quals Mercadona fa donacions diàries a les Canàries, la companyia de supermercats col·labora també amb entitats com Càritas, la Creu Roja, el Banc Municipal d'Aliments de Pájara i els bancs municipals de Las Palmas i Tenerife. A aquests dos últims, Mercadona va multiplicar per set la seva aportació anual el 2020 a causa de la crisi sanitària i econòmica, i els va lliurar un total de 350 tones de productes de primera necessitat.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al menjador social Associació Virgen de la Esperanza a Granadilla de AbonaDonació de Mercadona al menjador social Associació Virgen de la Esperanza a Granadilla de Abona.

Logo EActiVat