Responsable de Mercadona a la Comunitat de Madrid durant el lliurament d’aliments a la Creu Roja a Getafe

Mercadona dona més de 870 tones d’aliments a entitats socials de la Comunitat de Madrid el 2020

16 de febrer de 2021
  • La companyia va donar a la regió l'equivalent a 14.500 carretons de la compra, un 115 % més que l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a 17 menjadors socials de la Comunitat, a més del Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió, com Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 870 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de la Comunitat de Madrid. Aquesta quantitat significa un augment del 115 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a més de 14.500 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb més de 17 menjadors socials, a més de bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Així mateix, la companyia va mostrar el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any, com els lliuraments fets el març i abril a l'hospital de campanya habilitat a IFEMA.

En termes globals, Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes a bancs d'aliments i entitats socials d'Espanya i Portugal el 2020, a través de la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres organitzacions benèfiques.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona col·labora amb la Creu Roja de la regió de MadridDonació de Mercadona a la Creu Roja a Getafe, Madrid.

Logo EActiVat