Empleat de Mercadona durant una donació a un menjador social a Mallorca

Mercadona va donar 215 tones de productes de primera necessitat a les Illes Balears durant el 2020

12 de febrer de 2021
  • La companyia ha reforçat el seu compromís amb les onze entitats benèfiques i menjadors socials amb què col·labora habitualment i ha incrementat fins a un 70 % els lliuraments respecte de l'any anterior a causa de la crisi sanitària i econòmica.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 215 tones d'aliments i productes de primera necessitat el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Mallorca, Menorca i Eivissa amb què col·labora habitualment. Aquesta quantitat, que equival a 3.585 carretons de la compra, suposa un 70 % més que la quantitat lliurada l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En aquest sentit, Mercadona va augmentar a onze el nombre d'entitats benèfiques i menjadors socials amb què col·labora amb la incorporació el juliol de la congregació de les Germanetes dels Pobres, que des de llavors reben aliments com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, que el personal de botiga els lliura, de dilluns a dissabte, en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè el personal de cuina prepari els àpats.

L’any passat la companyia també va ampliar a tres el nombre de supermercats que donen diàriament als menjadors socials Tardor (Palma) i Sor Isabel Bonnín (Inca), i va duplicar les aportacions anuals a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs municipals d’aliments de Maó i Ciutadella, i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera. Arran de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la covid-19, va lliurar productes de neteja de la llar i higiene personal a Càritas Diocesana de Mallorca el mes d'abril passat.

A més, Mercadona col·labora de manera habitual amb els menjadors socials de Palma Es Refugi del Pare Gaspar Aguiló i la Fundació Estrellas & Duendes, i amb els menjadors socials de Vila, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, que gestiona Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera.

Per la seva banda, els "Caps" (clients) de Mercadona també van col·laborar el 2020 amb les persones més vulnerables durant el Gran Recapte d'Aliments que va tenir lloc a Mallorca, amb la donació de fins a 43 tones d'aliments, l'equivalent a 720 carretons de la compra.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. 

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona col·labora amb onze entitats benèfiques i menjadors socials a les Illes BalearsMercadona col·labora amb onze entitats benèfiques i menjadors socials a les Illes Balears.

Gerent de l’Associació Tardor a Palma i repartidor de Mercadona durant el lliuramentToni Bauzá, gerent de l’Associació Tardor a Palma, i Bruno Amengual, repartidor de Mercadona.

Logo EActiVat