Logotip supermercat Mercadona

Mercadona va donar 1.437 tones d’aliments a entitats socials de Castella i Lleó el 2020

17 de febrer de 2021
  • La companyia va donar a l'equivalent a 24.000 carretons de la compra, un 35 % més que l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a 34 menjadors socials, així com als deu bancs d'aliments de Castella i Lleó i altres entitats socials regionals, i hi col·labora diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 1.437 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Castella i Lleó. Aquesta quantitat significa un augment del 35 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a més de 24.000 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb els bancs d'aliments de les nou províncies de Castella i Lleó, així com amb els 34 menjadors socials i altres entitats socials i organitzacions benèfiques regionals.

A més, el 2020 Mercadona ha mostrat el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any com les fetes, entre altres, a la Creu Roja de Valladolid i Lleó, a les quals es van donar més de 14.000 unitats de productes de puericultura, o a Càritas, a la qual un any més es va lliurar un xec solidari per import de 6.000 € per col·laborar en el desenvolupament del concert de caràcter benèfic Oratorio de Navidad, en què participa juntament amb RTVCYL i la Fundació EME.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments -15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment. Mercadona també col·labora estretament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de "El Cap" (client), l'empresa ja disposa de 1.350 places d'aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicades als pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics el 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient, i preveu seguir augmentant aquesta xifra al llarg del 2021.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat