Mostra de productes sense gluten de Mercadona

Mercadona s'uneix al Dia Nacional del Celíac

25 de maig de 2018
  • Un any més, Mercadona se suma al Dia Nacional del Celíac en reconeixement i suport de les necessitats d'aquest col·lectiu.
  • Mercadona ofereix 1.200 productes sense gluten i segueix treballant per ampliar-ne l’assortiment mitjançant la coinnovació amb els seus clients i els proveïdors fabricants.

Mercadona s'uneix al Dia Nacional del Celíac, que se celebra el proper 27 de maig, amb el seu suport a diverses iniciatives que s'han posat en marxa per donar visibilitat i reconeixement a les necessitats especials d'alimentació i nutrició que tenen les persones celíaques i contribuir a millorar-ne la qualitat de vida.

La celiaquia és un trastorn autoinmunitari de caràcter permanent en persones predisposades genèticament; està induït per la ingesta de gluten (proteïna que es troba a alguns cereals, com ara el blat, l’ordi, el sègol, la civada, l’espelta, el blat kamut i el triticale) i provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.

Productes sense gluten a Mercadona

Des de fa anys, Mercadona manté un compromís ferm amb les persones celíaques. Actualment, la companyia té un ampli assortiment de productes lliures d'aquesta proteïna. Concretament, Mercadona disposa de 1.200 productes sense gluten, clarament identificats en l'etiquetatge. Com amb la resta de l'assortiment, l’objectiu de la companyia és oferir productes de gran qualitat i al menor preu possible.

Cal destacar l'esforç que ha fet Mercadona l'últim any en les seccions de forn i brioixeria fresca i congelada, productes lactis i begudes, en què s'han introduït noves referències sense gluten. Alhora, fruit la innovació conjunta tant amb els clients com amb els interproveïdors i fabricants especialistes, se segueix treballant en la definició d'un assortiment eficaç perquè els clients celíacs puguin trobar als lineals de Mercadona les millors opcions en totes les categories de productes.

Mercadona també té en compte l'existència d'altres al·lèrgies o necessitats especials d'alimentació i treballa conjuntament amb els fabricants per eliminar els al·lèrgens en la mesura del possible. Per exemple, Mercadona ja disposa de 800 productes sense lactosa a l’assortiment.

Mercadona i les associacions de celíacs

Mercadona col·labora amb 18 associacions de celíacs, d’intoleràncies i d’altres al·lèrgies, tant a escala nacional com autonòmica i provincial, i participa en les diverses iniciatives que promouen. Mercadona col·labora en continguts formatius, activitats com ara teatres, carnavals o campaments, promou visites a fabricants de productes sense gluten o participa en jornades i altres accions formatives i informatives. Com a exemple, el cap de setmana passat Mercadona va donar suport a la iniciativa de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que consistia en una jornada de tallers amb nens amb un xef de cuina al Passeig Marítim del Parc Litoral de Sant Adrià del Besòs, a Barcelona, on es van aplegar multitud de persones i famílies. De la mateixa manera, Mercadona col·labora en els actes organitzats, tant el cap de setmana passat com el vinent, per associacions de celíacs autonòmiques, federades a la FACE, com ara ACEPA a Astúries, ACEGA a Galícia, que va organitzar el concurs per a nens CHEF-IÑ@S, ACECAN a Cantàbria, ACERI a La Rioja, ACNA a Navarra, ACIB a les Illes Balears o ASUCOVA a la Comunitat Valenciana, entre d'altres. Mercadona també se suma als actes que organitza l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid amb la celebració del Dia Sense Gluten als col·legis de la Comunitat de Madrid mitjançant cartells informatius, la difusió del llibre Don Gluten el Travieso i una jornada formativa el proper 2 de juny.

Mercadona mostra el seu suport a la FACE en totes les iniciatives que promou en el marc del Dia del Celíac, enguany dedicat a donar visibilitat a la importància de totes les parts de la cadena, i es fa ressò de les paraules de Jon Zabala, president de la FACE, en la lluita per «la normalització, l’acceptació, la comprensió i una vida sense gluten (...). Aquests són els pilars en què un any més se sustenta la nostra reivindicació».

Et sumes a aquesta cadena?