Ous frescos de Mercadona d'origen canari

Mercadona ofereix ous d'origen local als 85 supermercats de les Canàries

07 de juliol de 2021
  • Després de garantir l'origen local dels ous de pagès l’any 2017, la companyia segueix apostant pel producte de proximitat juntament amb Huevos Guillén Canarias, que ha incorporat una granja a Granadilla que assegura que tots els ous frescos es produeixin a les illes.
  • L’any 2020 Mercadona va fer compres a la Comunitat per valor de 485 milions d'euros i va invertir més de 44 milions per contribuir-ne a l’activació econòmica.
  • Amb la incorporació d'una cinquena granja del Proveïdor Totaler Huevos Guillén Canarias, la companyia incrementa en un 25 % la compra d'ou canari el 2021.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, segueix apostant pels productes frescos i de proximitat juntament amb el seu Proveïdor Totaler Huevos Guillén Canarias, que ha incorporat una nova granja a Granadilla de Abona (Tenerife) amb què garanteix l'origen canari de tots els ous frescos que ven a les 85 botigues de les illes.

Aquest projecte suposa un pas més dins del compromís de Mercadona i Huevos Guillén Canarias amb el sector agroalimentari de la Comunitat Autònoma, ja que el proveïdor ja tenia quatre granges a Gran Canària i Tenerife: Arucas, Fontanales (Moya) i San Juan de la Rambla per produir ou comú, a més de la que va obrir l’any 2017 a Agüimes, concretament a Las Rosas, per a la producció exclusiva d'ous de pagès. Amb aquest moviment, la companyia, que va comprar 8 milions de dotzenes d'ous el 2020, incrementa aquest any la compra d'ou local en un 25 %.

En aquest sentit, Mercadona va fer compres a les Canàries per valor de 485 milions d'euros l’exercici passat. Així mateix, va invertir més de 44 milions d'euros per contribuir a l'activació econòmica de la regió: 39,3 milions destinats principalment a l'obertura de tres supermercats i a la reforma de sis per adaptar-los al nou model de botiga eficient, que redueix el consum energètic en un 40 %, i 4,7 milions en els blocs logístics que la companyia té a Ingenio i Granadilla de Abona. Aquest esforç inversor referma el compromís de la companyia amb aquesta Comunitat Autònoma, on col·labora amb més de 70 Proveïdors Totaler.

Mercadona a les Canàries

Mercadona té 85 supermercats i dos blocs logístics a les Canàries, que sumen una plantilla de 4.637 persones amb ocupació estable i de qualitat. El 2020 la companyia va compartir 20 milions d'euros amb els treballadors de la Comunitat Autònoma en primes: 18 milions en concepte de prima per objectius, als quals se sumen 2 milions que van rebre a l'abril en reconeixement del compromís i l’esforç extraordinari demostrat durant els inicis de la crisi sanitària.

Així mateix, la companyia manté un compromís social amb els veïns i les veïnes de les zones en què té presència i activitat. En el cas de les Canàries, l’exercici passat va donar 780 tones de productes de primera necessitat a un total de 17 menjadors socials i entitats benèfiques, un 63 % més que el 2019.