Responsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona dona més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Biscaia

05 de juliol de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 1.600 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats del País Basc el 2020.

Mercadona ha donat més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Biscaia. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha lliurat conserves de peix, galetes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres productes.

En el lliurament han estat presents Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona. Flandes ha afirmat: "Som conscients que, en el context actual, aquestes donacions són molt necessàries, ja que el nombre de beneficiaris del Banc d'Aliments de Biscaia s'ha incrementat en gairebé 5.000 persones des del passat any." Per la seva banda, Crovetto ha agraït "la donació d'avui i la col·laboració diària de Mercadona que ens serveixen per ajudar les més de 30.000 persones que es beneficien d'aquests aliments".   

Mercadona ha donat més de 1.600 tones de productes a entitats socials del País Basc el 2020. Aquesta quantitat significa un augment del 21 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta acció, sinó que també col·labora diàriament amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa amb la donació de productes de primera necessitat.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 22 botigues al País Basc i en preveu obrir cinc més el 2021, ubicades a Biscaia i Guipúscoa. Hi té una plantilla de 2.131 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 565 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos el 2020, un 3 % més que l’any anterior.

Banc d'Aliments de Biscaia

El Banc d'Aliments de Biscaia és una institució sense ànim de lucre que tracta de resoldre la necessitat bàsica de l'ésser humà, que és l'alimentació, així com lluitar contra el malbaratament d'aliments. És per això que promou la recollida d'aliments, que emmagatzema a les seves instal·lacions per posteriorment repartir-los entre els centres assistencials l'objectiu dels quals és donar menjar als necessitats. El 2020, els 178 voluntaris del Banc d'Aliments de Biscaia han distribuït un total de 4.400 tones d'aliments a 30.144 beneficiaris, una mitjana de 145 quilos per persona, a través de 213 entitats col·laboradores.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de MercadonaResponsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona.