Detall del logo de Mercadona.

Mercadona obre supermercat al Mercat Central de Tarragona

16 de març de 2017
  • Incorpora el nou model de botiga eficient que la companyia està implementat arreu del territori.
  • Aquesta nova botiga, completament connectada tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, a més de generar un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • Ha suposat una inversió de més de 7 milions d'euros i té una plantilla de 38 treballadors.
  • En la seva construcció han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d'obra.
  • Amb aquest nou projecte ja són 37 els mercats municipals on la companyia hi és present.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat a Tarragona ciutat, concretament al Mercat Central ubicat a la Plaça de Corsini s/n. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient i en la construcció del quan han participat 26 proveïdors que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d'obra, presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels "Caps", com la companyia anomena internament els seus clients.

La nova botiga ha suposat una inversió de més de 7 milions d'euros i disposa d’una plantilla de 38 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb espais més amplis i diàfans, i amb colors càlids en la delimitació de les diferents seccions alhora que disposa d’instal·lacions més ecoeficients.

Novetats a totes les seccions

A més, presenta novetats a totes les seccions de les que es beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d’una nova entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una màquina d’autoservei per a l’elaboració de suc de taronja acabat d’esprémer, un nou punt d’acabat de la carn, una gòndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre d'altres novetats.

Aquest nou model de botiga eficient busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistell i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A banda d'això, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com una zona menjador més equipada i uns armariets personals més amplis i còmodes.

Mercat Central de TarragonaNou supermercat Mercadona en el Mercat Central de Tarragona.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquesta nova botiga, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Aposta pels mercats municipals 

Aquest nou projecte se suma als 36 mercats municipals on Mercadona ja hi és present i segueix consolidant la seva aposta decidida per la recuperació dels mercats municipals amb l’objectiu de potenciar el comerç urbà dels barris i els municipis on hi és present.

L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09.00 a 21.00 hores, A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web.