Detall dels nous carros del nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient a Arganda del Rei i Font el Saz (Madrid)

16 de març de 2017
  • Aquest nou model de supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • La botiga de La Poveda, a Arganda del Rei, reobre després d'una reforma integral amb una inversió de mig milió d'euros i la participació de 50 proveïdors que han donat ocupació a més de 400 persones durant la fase de reforma.
  • A més, la botiga que es reobre a Font El Saz de Jarama, ha comportat una inversió de 400.000 euros i ha comptat amb la participació de 40 proveïdors que han facilitat ocupació a més de 150 persones durant la reforma. 

Mercadona reobre avui dos supermercats en la Comunitat de Madrid, concretament a Arganda del Rei i Font el Saz de Jarama, després d'una reforma integral per adaptar-los al nou Model de Botiga Eficient de la companyia. Han suposat una inversió conjunta de 900.000 euros i la participació de 90 proveïdors que han donat ocupació a 550 persones durant la fase de reforma. Els nous supermercats presenten un disseny renovat que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", que és com la companyia denomina internament als seus clients.

Les noves botigues eficients de Mercadona a Arganda del Rei i Font el Saz compten amb una superfície de venda de 1.750 i 1.690 metres quadrats respectivament i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. 

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una gòndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

 Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat als seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

 Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre uns altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i tots dos disposen d'un aparcament per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

 Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 125 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques. 

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Arganda del Rei (Madrid):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Font el Saz de Jarama (Madrid):