Façana botiga Mercadona

Mercadona lliura productes de primera necessitat al Banc d’Aliments d’Osca

09 de octubre de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments d’Osca, amb el lliurament de 10.000 kg de productes de primera necessitat, com ara llet i productes d'higiene i neteja personal, entre d’altres.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la Covid-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 226 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 208 tones d'aliments de primera necessitat només a Aragó.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la Covid-19. En aquest sentit, reactiva el seu procés de donacions a les entitats socials d’Osca amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Laura Cortel, directora de Relacions Externes de Mercadona a Aragó, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials d’Aragó, als quals va donar 208 tones d'aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, la presidenta del Banc d’Aliments d’Osca, Julia Lera, ha assenyalat: “Estem molt agraïts a les empreses que com Mercadona contribueixen a donar continuïtat al projecte iniciat per la nostra entitat. Des del Banc, demanem a tota la societat d'Osca que, en aquests moments tan difícils, participi i col·labori amb nosaltres, perquè entre tots puguem seguir ajudant amb el subministrament d'aliments a les famílies més necessitades d’Osca".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.884 tones d'aliments -4.674 a Espanya i 210 a Portugal-. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la Covid-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments d’OscaLliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments d’Osca.

Logo EActiVat